Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce trebuie sa stie o viitoare mamica?

Copiii sunt adorabili, pufosi, iubibili si miros delicios a laptic!

Copiii sunt adorabili, pufosi, iubibili si miros delicios a laptic!

Dar, asta nu este tot..

Unele femei stiu mai bine decat altele la ce sa se astepte de la un mic bebelus. Unele stiu pentru ca au intrat in contact cu aceste mici creaturi frumoase: au avut frati sau surori, verisori, prietene apropiate etc.

Sunt si femei care nu se asteapta la lucrurile grele pentru ca toate povesteste doar lucrurile frumoase.

Ce trebuie sa stiti? Copiii sunt toti diferiti: unii dorm si mananca din prima zi fara probleme, altii au nevoie de timp si ajutor sa se obisnuiasca la mediul extern.

Nu va comparati copilul si nici sa nu credeti ca faceti ceva gresit.

Unii copii sunt mai vocali, de altii te rogi sa spuna ceva!

Dar la ce sa se astepte o femeie care nu prea stie exact ce inseamna un bebelus?

– la nopti nedormite si putin spre foarte putin somn (alaptat exclusiv, colici, erupere dentara, frici care apar la copii dupa o anumita varsta – asta cu somnul apare si dispare cand nu te astepti)

– somn schimbat (atunci cand in sfarsit veti putea dormi, aflati ca somnul nu va mai fi niciodata profund ca pe vremuri, ci vei dormi ca iepurele cu frica ca se va trezi copilul si tu nu-l auzi, frica ca nu respira, frici peste frici)

– oboseala permanenta (de la somn putin apare oboseala constanta cu care va veti obisnui sa traiti)

– plimbat copil in brate, ore si zile intregi, cateodata si nopti (unii sunt plimbati mai mult, unii mai putin dar toti, absolut toti copiii intr-un anumit moment vor fi plimbati, asa ca bucurati-va de moment si cand obositi ganditi-va ca nu dureaza mult)

– plans mult, de nu poti sa-ti auzi nici gandurile (pentru mine este cel mai greu dintre toate. Cand ei plang si nu sti ce sa le faci sau cum sa le alini durerea)

– multa mataiala (asta apare mai tarziu, dupa un an sau 2. Nu e nici plans, nu e nici tipat, e o mataiala pe care o au toti copiii in anumite momente. Sunt enervante si in afara de tinut in brate, eu nu stiu ce sa ii mai fac)

– refuz de mancare, lapte (cand sunt bolnavi, cand au pusee de crestere, cand au dureri de dinti, la inceput de diversificare. Cu rabdarea treci marea, asa ca gasiti in voi aceea rabdare)

– mancare putina, ca nu ai timp (face bine la silueta, nu face bine cand te ia ameteala sau durerea de burta ca e seara si nu ai mancat de ieri)

– memorie scurta de nici nu mai stii exact cum te cheama (cand incepi sa spui ala la majoritatea lucrurilor, e grav, dar o data cu copiii care cresc incepi si tu sa reinveti cum se numesc lucrurile din jur)

– par ce cade siruri, siruri luni bune dupa ce ai nascut (pastile, vitamine, tratamente si inca nu se vede)

– vergeturi si/sau celulita (toate tipurile de uleiuri pe care vei folosi pot avea rezultate sau nu, eu zic ca tine si de gena)

– piele lasata (cu mult sport isi revine)

– sani lasati si/sau moi (si astia isi revin … cu o operatie de reconstructie! Acum depinde si de marimea lor)

– timp putin spre deloc (pentru tine pentru ca il petreci tot cu copiii)

– in primul an vorbesti mai mult singura (caci copilul iti va da inapoi doar cateva gangureli)

– te vei juca in fel si chip cu un ghemtoc (care tot ce face este sa iti zambeasca si sa dea mult din maini si din picioare)

– toata viata iti va fi data peste cap (la propiu si la figurat si din toate punctele de vedere)

Oricat de greu va fi totul dispare cand copilul zambeste si totul se uita o data cu trecerea timpului.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This