Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce să faci ca să fii fericit? 10 lucruri care te pot ajuta!

Se spune că fericirea vine din interior. Ce găsim dacă îndrăznim să ne uităm în interiorul nostru? Spun ‘îndrăznim’ pentru că este cel mai greu lucru din lume să fii sincer cu tine însuți și să recunoști ce este sau nu este bine.

Fericirea vine din interior și are o bază pusă în copilărie din toate trăirile și experiențele pe care le-ai avut până atunci. În funcție de ce ai trăit asta vei găsi și în interiorul tău. Dacă baza cu care pornești în viața nu o poți controla, poți shimba totuși anumite lucruri care îți influențează viața și care depind doar de tine și de voința ta.

Care sunt cele 10 lucruri care te pot ajuta să fii mai fericit?

1. Iartă-te! Îmbrățișează-te! Iubește-te!

Puțini dintre noi se iartă pentru lucrurile pe care le-au greșit față de ei sau față de alții. Îmbrățișează-te pentru toate zilele grele pe care le-ai avut în viață.
Iubește-te întâi pe tine pentru a putea oferi iubire celor din jur!

2. Acceptă ce NU poți schimba!

Ceea ce ești în prezent este un cumul a tuturor experiențelor avute din toată viața ta, indiferent că au fost bune sau traumatizante (din aceste experiențe învățam cele mai multe lucruri despre noi).

3. Nu fii rău!

Nici cu tine și nici cu cei din jur. Răutatea urateste sufletul și îl aruncă într-un abis. Atunci când ești rău te incarci de energii negative care se multiplică și care îți dăunează, la propriu, la sănătate (dureri de cap, de stomac, insomnii etc).

4. Trăiește prezentul!

Cel mai greu pentru oameni este să trăiască ‘azi’. Cei mai mulți dintre noi trăiesc în trecut sau se proiectează direct în viitor.
Corect este să luăm din trecut ce ne ajută să fim mai buni în prezent și să facem exerciții cu viitorul pe care ni-l dorim, în care proiectăm dorințe, dar să ne trăim prezentul, căci de el va depinde tot ce vom trăi în viitor.

5. Bucură-te de lucrurile simple!

Fericirea zilnică vine din lucrurile simple: o cafea băută în tihnă, o carte citită, o plimbare cu cei dragi, o ședință de liniște și relaxare în care meditezi la nevoile și dorințele tale.

6. Plângi ori de câte ori ai nevoie!

Plânsul eliberează și descărca toate emoțiile negative, frustrările și stresul acumulate de-a lungul zilei sau a unei perioade mai încărcate!

7. Ai grijă de tine!

De tine sufletește sau trupește. Nu suntem roboți iar pentru asta trebuie să avem cât mai multă grijă de noi. Oferă sufletului ce are nevoie așa cum trebuie să oferi și trupului ce are el nevoie.

8. Îngrijește-ți ‘grădina’!

Ai grijă de tot ce ține de tine și viața ta și nu urmări sau corecta ce fac cei din jur. Tu ești responsabilă doar de viața ta. Închide ochii și urechile la ce spun ceilalți. Urmează-ți visele și dorințele, concentrandu-te la ce ai de făcut.

9. Spune NU atunci când nu vrei ceva!

Stabilește-ti prioritățile și în funcție de ele, spune și NU atunci când este cazul. Este greu să îi refuzăm pe cei din jur dar și mai greu să ne refuzăm pe noi. În orice situație ai de ales.

10. Urmărește scara fericii.

Se spune că fericirea are 4 etape:
A. Prima pe scara fericirii este fericirea care vine din obținerea de lucruri materiale
B. Cea de-a doua vine din gratificarea și validarea propiului ego.
C. Cea de-a treia fericire vine din ajutorul oferit celor din jur și dorința de a schimba lumea în bine.
D. Cea mai înălțătoare fericire vine din oferirea de iubire necondiționată atât celor din jur cât și propiei persoane.
Mai multe despre scara fericirii vă invit să citiți în articolul prietenei mele, Gabriela Maalouf.

Exercițiu pentru voi:

1. Scrieți pe o foaie toate emoțiile pe care le găsiți în sufletul vostru.
2. Împărțiți-le apoi pe categorii: pozitive, negative, de schimbat, de iertat (adăugați ce categorie aveți voi nevoie)
3. Luați în prezent ce este pozitiv
4. Învățați ce a fost bun din emoțiile negative (nu uitați că întotdeauna există și lucruri pozitive în cele mai grele situații)
5. Schimbați ce aveți nevoie de schimbat
6. Trăiți!

Multe zile fericite și momente de neuitat!

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This