Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce-mi doresc pentru nepotii mei

Mi-am dorit tare mult ca ai mei copii sa invete sa iubeasca de mici valorile bunului simt. Imi doream sa fie INTELEPTI mai mult decat orice altceva.
Imi aduc aminte si acum ca la biserica ma oprise preotul sa ma intrebe mirat: ‘Cum se face ca in acatistele tale tu mereu ceri intelepciune pentru copii. Toata lumea scrie o lista lunga cu dorinte tu doar atata iti doresti pentru copiii tai?’
Nu stiu daca m-a pus la incercare parintele care era obisnuit sa auda tot felul de cereri cu: ‘da-le Doamne casa si masina, serviciu bun si noroc’, dar eu i-am raspuns sincer parintelui:
‘- Da, parinte eu doar asta imi doresc pentru copiii mei. Sa le dea Dumnezeu intelepciune, consider ca e tot ce au nevoie. Un om intelept va fi mereu smerit si cu bun simt, darnic si cu vorba buna pentru toti cei din jurul lor.’

A plecat parintele fara sa-mi spuna vreun argument, nici nu asteptam la vreunul fiindca eu stiam exact ce-mi doresc pentru copiii mei. Si azi nu pot decat sa-i multumesc bunului Dumnezeu ca sunt exact cum mi i-am dorit.

Averea cea mai mare pe pamant strajuie in inima omului, iar eu asta mi-am dorit pentru ei si tot asta imi doresc si pentru nepoteii mei.
Sa poarte Lumina in inima, lumina inocentei lor pure sa dainuie cat mai mult si aceasta sa se transforme in acel bun simt al jertfei de sine pentru ceilalti, a decentei si a daruirii.
Toate astea nu le poti agonisi decat la umbra Crucii lui Iisus, daca El lumineaza viata ta si-L asezi in inima copiilor si nepotilor de mici vor deveni si ei  Lumina, lumina pentru ei si pentru cei din jurul lor. Iar acestea copiii le invata doar din trairea frumoasa a parintilor si a bunicilor, fiindca ei sunt oglinda copiilor.
Dupa cum te porti tu ca parinte, ca om in societate din toate exemplele vii traite in familie, asa vor trai si ei.

Cred ca daca as mai trai odata tot aceleasi lucruri le-as dori pentru copiii mei, iar eu azi nu pot decat sa spun ca sunt cel mai bogat om de pe pamant pentru ca am niste copii minunati care l-au asezat in inima inaintea tuturor lucrurilor pamantesti pe Dumnezeu, El este Lumina si Intelepciunea din inima lor si imi doresc si sper ca acesta bogatie pe care nimeni nu le-o poate lua sa o transmita mai departe copiilor lor si nepotilor lor.

Sa aveti bucurie in suflet, pace si iubire-n casa!

Pe Bubu va invit sa o cititi si pe blogul ei izastoica.ro sau pe pagina ei de facebook.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This