Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce faci cu amintirile urâte?

Mă uit în jurul meu și văd tot mai mulți oameni închiși în ei. Puțini își mai deschid inima și mai puțini sufletul.

Ce este greu de înțeles este de ce lăsați amintirile urâte să vă bântuie la maturitate și de ce vă afectează relația cu proprii copii.

1 din 5 copii sunt abuzați de părinții lor

Statisticile spun că 1 din 5 copii sunt abuzați de părinții lor. Vorbim de abuz verbal, fizic, emoțional, sexual, neglijare sau exploatare prin muncă.

Am fi tentați să spunem că aceste lucruri se întâmplă la sate. Realitatea spune că doar jumătate din ele se află la sate iar jumătate în mediul urban. Mulți dintre părinți care își neglijează copiii sunt cei cu studii și o fac în favoarea job-ului sau a vieții pe care vor să și-o petreacă departe de copii.

Constanța este județul fruntaș la numărul copiilor neglijați. Iașiul este primul din țară la numărul de copii abuzați fizic, iar Bistrița Năsăud la abuz emoțional.

Ce m-a șocat zilele trecute a fost să văd o dezbatere pe un grup de mamici în care acestea erau întrebate ‘Dacă au primit bataie de la părinții lor și dacă cred că bătaia este ruptă din rai’. 98% dintre mămicile care au răspuns au declarat senine că și-au luat bătaie de la părinți pentru că au meritat!!!și că dacă copiii nu ascultă atunci merită câte-o pălmuță din când în când!

Atât timp cât noi nu ne vindecăm traumele din trecut, copiii noștri vor suferi ce am suferit și noi! Nimic nu se va schimba.

Dă-mi voie dragă părinte să îți spun că NU ai meritat nici una dintre palmele primite! NU ai meritat nici injuriile și nici abuzul emoțional, frica sau lacrimile pe care le-ai simțit în copilărie.

Copilul nu merită să fie tras de urechi, zguduit, pălmuit sau bătut orice ar face. Copilul merită iubire, înțelegere, răbdare, multă atenție și grijă. Copiii sunt copii și fac năzdrăvânii caracteristice vârstei lor!

Doar de modul în care tu reacționezi ca părinte, copilul va învăța cum să acționeze mai departe.

Toți copiii se nasc buni, comportamentul părinților îi schimbă în răi sau buni.

Tu cum vrei să fie copilul tău?

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This