Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ce este sacru? Copilul!

Marți seară am fost invitată de către Monica Popescu de la Itsy Bitsy la Gala ‘Lideri pentru liderasi’.

M-am bucurat tare mult că am fost invitată și fericită că tati a putut sta cu copiii pentru ca eu să pot ieși.

Am făcut gașcă cu Amina, Gabriela și Ioana și am plecat toate 4 spre locație.
4 mămici bloggerite ieșite seara fără copii. Se întâmplă așa de rar încât e o minune pe care o apreciem din plin. Să ne trăiască soții!

Despre locație auzisem multe dar nu ajunsesem până acum la castelul din inima Bucureștiului așa cum este numit ‘Le Chateau’.

Ne-a întâmpinat Monica cu zâmbetul larg pe care îl are mereu și starea de bine pe care ți-o transmite.

Gala a fost prezentată excepțional de Ruxandra Rusan și Leo, puștiul de la radio de 10 ani.
Leo a fost delicios iar Ruxandra o frumoasă. Îi felicit din suflet pentru seara minunată.

Rând pe rând au venit pe scena oameni extraordinari implicați în comunități de copii:

Marcel Iures – Lider Inspirațional de-o viață
Vlad Voiculescu – Liderul anului în Acțiuni caritabile
Virgil Popescu – Liderul anului în Muzică pentru copii
Felicia Filip – Liderul anului în Proiecte Culturale
Valeria Racilă van Groningen – Liderul anului în Proiecte Sportive
Cristian Pepino – Liderul anului în Teatru de animație
Calin Goia – Liderul anului în Activități Extrașcolare
Atena Boca – Liderul anului în Social Media

Fiecare dintre ei au venit pe scenă și ne-au încântat cu câte o poveste. De departe cea mai emoționantă a fost cea lui Vlad Voiculescu care a povestit cum a început ideea de Magic Home. Totul a pornit de la Marinus Galbenus (așa îi este porecla), un băiețel de 7 ani diagnosticat cu tumoare pe creier căruia medicii nu îi mai dădeau nici o șansă. Acesta a fost părăsit de mamă când a aflat vestea și a luat-o și pe sora lui cu ea. El a rămas cu tatăl – cel mai minunat tată din Univers aș spune eu. Marinus a fost internat la Fundeni o bună perioadă de timp iar tatăl lui a dormit pe banca din curtea spitalului pentru a fi zilnic lângă el.
Medicii i-au spus că nu mai au ce să îi facă și să îl ia acasă, iar Dl. Voiculescu a găsit că singura șansă pentru el este un studiu clinic în Austria care dura 2 ani. Nu aveau unde sta acolo, iar Dl. Voiculescu și-a oferit casa care a devenit un Magichome pentru părinții care merg cu copiii la tratament.
Situația lui Marinus a început să se îmbunătățească până când de Crăciun brusc s-a înrăutățit și a intrat în comă. La câteva zile medicii i-au cerut aprobarea tatălui să îl deconecteze de la aparate. Acesta a spus că le dă voie dacă îl lasă în noaptea acea lângă el. Tatăl și-a ținut în brațe toată noaptea fiul iar acesta în dimineața următoare a ieșit din coma! Marinus este din ce în ce mai bine.
Puterea vindecatoare a iubirii de părinte!

Un alt moment extraordinar a fost când Marcel Iures, un om extraordinar l-a întrebat pe Leo daca știe ce înseamnă ‘sacru’ iar acesta i-a răspuns că ‘sfant’. Marcel l-a îmbrățișat și i-a spus ‘Tu copile ești sacru!’

Toți cei care au urcat pe scenă sunt niște oameni extraordinari care încearcă să schimbe comunități de părinți pentru a le face viața mai frumoasă copiilor.

Între premieri au rulat filmulețe cu copiii care răspundeau la diferite întrebări.
Preferatul meu (eram prea captivată să filmez) a fost când au fost întrebați ce i-ar învăța pe părinți să facă, iar răspunsul unui copil a fost: să se joace! Le-as lua tabletele, telefoanele și mobilele și i-aș închide într-o cameră cu multe jucării.

Ce au răspuns copiii că ar face cu banii:

Toată seara a fost o lecție minunată de parenting cu o singură concluzie: nu am avea nevoie de cărți sau cursuri despre cum să ne creștem copiii dacă I-AM ASCULTA. EI ne învață să fim părinți mai buni.

Felicitări Itsy bitsy!

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This