Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cate poze faceti copiilor vostri?

by | Jan 8, 2017 | Jurnalul meu

In copilarie nu am avut cel mai tare penar, nici cei mai misto blugi, nici cea mai frumoasa tunsoare! Cand am crescut nu mi-am cumparat penare, nici tone de blugi (cred ca am 3 perechi, nu le aveam cu moda atunci cum nu le am nici acum), iar cu parul am trecut prin toate culorile si lungimile de-a lungul vietii.

Si totusi am un mare regret!

Regretul meu din copilarie este ca nu am poze! Nu am poze de la un an, nu am poze de la gradinita, nu am poze cu domnisoara invatatoare (unul dintre cei mai dragi oameni din lume), nu am poze de la banchetul clasei a 8-a!

Stiu, imi veti spune ca alea erau vremurile! Or fi fost, dar multi colegi de-ai mei aveau poze! Le vedeam inramate prin casa cand mergeam in vizite si aveam un gust amar ca eu nu am.

Am crescut si cam de cand depinde de mine am poze! Mii de poze de peste tot!

Si da si copiilor mei le fac sute de poze din toate pozitiile, in fiecare zi, orice ar face si indiferent de cei din jur! De cei care judeca, care critica, care se amuza!

Construiesc amintiri! 

Eu construiesc amintiri! Amintiri pentru ei despre cum erau cand erau mici dar si amintiri pentru mine, pentru cand voi fi batrana, probabil senila si tot ce voi face este sa ma uit la ei! Copiii cresc atat de repede, incat am impresia ca doar in poze ii pot tine cat mai mult bebelusi, copii, pici si tot asa.

Postam pe retelele de socializare?

​Cred ca este cel mai dezbatut subiect intre parinti, pe grupuri dar si intre prieteni. Cat si ce punem pe relelele de socializare cu copiii nostri. Eu pun foarte multe poze cu copiii mic. Am poze de la nastere, de la botez, din viata de zi cu zi si recunosc ca ador facebookul pentru cum imi aminteste de anumite poze facute in anii trecuti.

Ce postam?

Aici este de fapt toata treaba: ce postam cu ei si unde se temina linia dintre respectul pentru copilul nostru. Si eu am celebrele poze de cand aveam 2 ani cu mine si fratele mai mic, in casa, dezbracati. Slava Domnului ca nu sunt multe, dar tot le tin ascunse. Cu copiii mei NU am astfel de poze! Le ador funduletul de bebelusi grasi si adorabili dar NU le-am facut poze in pielea goala nici macar pentru noi ca amintire. NU postez poze cu ei cu partile intime dezgolite, NU postez poze de care sa se simta rusinati mai tarziu, NU postez poze in diverse ipostaze (prima baita, la botez cu partile intime afara etc.).

De ce nu o fac?

1. Cel mai important motiv este RESPECTUL pentru ei! Si bebelusii si copiii mici sunt persoane separate de noi si dorintele noastre si au dreptul la aceleasi lucruri ca noi. Daca eu nu imi pun sotul in cucul gol pe facebook, de ce mi-as pune baiatul?

2. De frica PEDOFILILOR. Orice postezi este public si o data postat nu poate fi sters de tot. Orice poza cu copiii poate ajunge pe mana cui nu trebuie, iar de minti bolnave nu ducem lipsa.

Atentie dragi parinti! Copiii sunt grija voastra iar datoria voastra este sa le protejati viata intima.

Zilele trecute am vazut un video pe pagina Mirunei de la Si Blondele Gandesc, facut, culmea, de cei de la facebook. Va rog sa priviti lucrurile si din punctul de vedere al copiilor. (Fetita din film este actrita si urmareste un scenariu, dar nu este departe de adevar).

6-Year-Old Explains How Messed Up It Is That Her Entire Life Has Been Put On Facebook

6-Year-Old Explains How Messed Up It Is That Her Entire Life Has Been Put On Facebook

Publicată de The Onion pe 14 Iunie 2018

Voi ce faceti cu pozele copiilor vostri?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This