Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cardul de sanatate, necesitate sau fita?

Cand plecam in vacanta toti ne facem asigurari medicale in caz ca se intampla orice dar stiati ca acestea acopera doar anumite servicii. Pentru o asigurare mai mare exista si varianta cardului european de sanatate.

Ce este cardul european de sanatate?

Desi pare o fita, acest card este o necesitate atunci cand esti plecat in vacanta. Cardul este GRATUIT iar cu ajutorul lui puteti beneficia de serviciile acordate de unitati medicale de stat in timpul unei sederi temporare in 28 de tari din Europa membre UE, precum si in Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechenstein.

Cum se poate obtine?

CNAS a conceput un formular pe care sa il completati (il gasiti pe site-ul lor AICI) si pe care il depuneti la casele de asigurari de care apartineti.
Bine de stiut:
1. Acest card nu acopera serviciile medicale in regim privat;
2. Nu acopera costurile daca scopul calatoriei este strict medical (deci doar in caz de imbolnavire la fata locului se aplica);
3. Depinde de fiecare tara daca ofera aceleasi gratuitati la servicii ca noi ;
4. Este necesar aplicam acasa pentru el;
5. In unele tari va trebui sa platim si sa completam un formular de rambursare cand ajungem in tara, depus la casa de asigurari de care apartinem.
Pentru cei care isi doresc asigurari private la nivel international, pot opta pentru asigurarea celor de la MediHelp International (medihelp.ro) ce ofera pachete de beneficii in functie de nevoi.
Asigurarea medicala internationala poate include:
– servicii medicale complete
– interventii chirurgicale complexe
– spitalizare
– consultantii multidisciplinare
– analize de laborator
– servicii de imagistica avansata
– tratament dentar
– tratament pentru cancer
– transplant de organs
– transplant de maduva osoasa
Asigurarile nu sunt ieftine, serviciile medicale de inalta calitate nu sunt ieftine, din pacate indiferent de tara in care te afli ‘ca sa traiesti, platesti’.
Am simtit-o pe propria piele cand Alexandru a venit pe lume, din pacate nu putem prevedea orice situatie. Este urat ca traim intr-o lume in care VIATA are un COST!
Mai bine sa prevenim decat sa tratam, dar mai bine sa fim precauti decat sa scoatem toata suma de azi pe maine.
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This