Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand vrei sa faci lumea mai buna!

by | Aug 11, 2017 | Jurnalul meu

Acum 6 ani am fost cu niste prieteni sa vizitam copiii si pe parintele Tanase de pe Valea Plopului.
Am ramas uimita de cat de bine sunt organizati: exista o “mama” la 10 copii, casute cu paturi suprapuse pentru fiecare copil, sala de mese unde se mananca pe rand (pentru ca nu incap toti o data), masini care vin zilnic sa aduca provizii, voluntari care vin sa ajute in bucatarie si la constructii (este nevoie permanenta de a ridica noi cladiri pentru copiii noi veniti). Doar ca sa va faceti o idee pentru o masa pe zi se folosesc peste 150kg de cartofi! Copiii sunt hraniti, ingrijiti, imbracati si merg la scoala.

Intr-o lume in care ne plangem ce greu este sa educi un copil, ma intreb cum face fata parintele la 400 de copii.

Cine este parintele Tanase?
Nicolae Tanase este tata a 6 copii si lupta activ impotriva avortului. Are grija de mai bine de 20 de ani de peste 400 (numarul lor crescand de la an la an) de copii abandonati, de copii fara parinti, de tineri alungati din caminele pentru copii. Copiii de aici sunt copii abandonati in spitale, copii ai strazii, copii care provin din mame ce doreau sa ii avorteze dar parintele le-a convins sa nu o faca (primindu-i la el), mame cu copii care nu au unde sa stea (fugite de acasa de langa soti betivi sau care le maltratau).
Parintele este si mama si tata, psiholog si manager. Pana acum au trecut pragul peste 1600 de copii, unii au crescut si au fost sprijiniti sa isi gaseasca un rost in viata. Pentru baietii mari, gata de insuratoare, parintele cumpara pamant si ii ajuta sa isi faca casa, pentru fete el strange zestre pentru a se putea casatori cand isi doresc. Toti sunt ca o familie, iar parintele ii sprijina in ceea ce isi doresc: 8 copii au mers la facultate, unii copii au fost luati inapoi de familie, altii isi doresc sa ramana tot aici pentru a-i ajuta si ei la randul lor cum pot. Toti merg la scoala din sat si toti isi doresc un viitor mai bun.
Cel mai mult au nevoie de un gand bun, o imbratisare, afectiune si o vorba buna. Cand eu am mers parintele s-a plimbat cu prietenii mei printre case, aratandu-le ce s-a facut si de ce mai este nevoie. Eu am stat in parculet cu cativa copii si am stat de vorba. Pe fata unora se citeste tristetea amara de a nu avea parinti. Sunt fericiti ca parintele are grija de ei, dar si-ar fi dorit o mama si un tata doar pentru ei.
Mie mi-au rupt sufletul. Am plecat de acolo dupa cateva ore bune petrecute cu ei, am oprit pe un camp si am plans de neputinta ca viata asta este asa de cruda cu niste bieti copii. Mi-e ciuda ca sunt femei care ar face orice sa aiba un copil, iar altele renunta asa usor la ai lor. Mi-e ciuda si mi se pare anormal. Asta e viata, stiu! Dar urasc ca e asa viata.
Daca aveti drum il puteti vizita pe parinte, care asteapta cu bratele deschise pe oricine doreste sa ii viziteze. Adresa este Sat Valea Screzii, com. Posesti, jud. PH, ROMANIA, 313232
Daca doriti sa ii ajutati o puteti face donand orice suma AICI
Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This