Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand sunt prea furioasa pe sot…

Sa nu va imaginati vreodata ca exista vreun cuplu pe lumea asta care sa nu se certe sau sa nu aiba vreo discutie in contradictoriu. Nici eu nu mi-am imaginat ca voi gasi vreun barbat cu care sa nu ma cert. Sunt ‘certareata’ din fire si imi place sa ma ‘contrazic’ cu cel de langa mine. Cred ca viata ar fi si plictisitoare sa fim mereu de acord pe orice tema. Alex, sotul meu este un om foarte calm pe care rar il scoti din pepeni. Asa ma enerva l-a inceput calmul lui… Acum il apreciez pentru asta dar nici el nu mai e asa calm. Important NU e sa NU te certi cu cel de langa tine, ci SA STI cum sa o faci.

Noi avem 5 reguli de baza:

1. Nu ne pierdem niciodata cu firea (oricat te certi trebuie sa existe o limita a bunul simt de care nu se trece).
2. Nu ne jignim niciodata. Si cand spun niciodata este niciodata, fara exceptie. 
Cred ca vorbele dor, iar odata iesite pe gura nu poti sa le mai stergi cu nici un ‘imi pare rau’ 
3. Discutiile serioase le tinem departe de copii. Da, ne contrazicem de fata cu ei, ne si suparam (le si spunem copiilor ca nu ne place unul de altul in acel moment – iar ei se amuza de treaba asta) dar nu vorbim lucrurile serioase de fata cu ei. Cred ca cei mici trebuie sa stie ca si parintii se ciondanesc si se supara, dar nu cred ca trebuie sa fie martori ai certurilor mari. (Copiii obisnuiesc sa se invinovateasca cand parintii nu se inteleg si nu imi doresc sa o faca).
4. Nu dormim certati. Noapte nu se uita si trece, noaptea doar pune distanta intre oameni.
5. Ne impacam pe rand. Nu poate fi doar unul cel care cedeaza tot timpul. Ar crea niste frustrari in acel om. 

Regula de AUR:

Cand furia este atat de mare incat ne vine sa ne spunem diverse, TACEM. Ca sa treaca furia ne luam in brate. Yep, asa furiosi. Ne tinem in brate si nu vorbim. Si stam asa pana trece. IMBRATISAREA ajuta corpul sa se calmeze si sa se linisteasca. Este singurul mod in care inimile vorbesc iar gurile tac. 

NU ajungem mereu la un numitor comun. Se intampla ca eu sa cred ca am dreptate si el la fel si sa nu cedeze nici unul. Respectam asta unul la celalalt si ne dam seama ca este una dintre discutiile la care fiecare isi pastreaza propria parere si atat. 

Nu suntem perfecti si nici nu vrem sa parem asa in fata copiilor. De la noi invata cum sa se certe dar mai ales cum sa se impace. 
Copiii nostri ne vad si cand suntem suparati si cand ne imbratisam si ne pupam prin casa. 

Data viitoare cand sunteti furiosi pe sot mergeti si il luati in brate si tineti-l strans. Nu e nevoie de vorbe!

La voi cum e cu cearta? Cine cedeaza? Cine se impaca?

#ImbratisareaVindeca 

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This