Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Când introducem carnea de porc bebelușilor?

Weekendul acesta a fost o minivacanta pe care cu toții am petrecut-o la mare, munte sau bunici. Ce punem pe grătare oferim și bebelușilor?

Când putem da sarmale, cârnați copiilor sau orice alt preparat din carne tocată?

Pediatrii români recomandă să introducem din primele luni de diversificare carnea de găină, curcan, vită, ficat de pui și pește și SĂ EVITĂM până la 3 ANI carnea de porc, rață, oaie și vânat, fiind mult mai grele de digerat pentru ei.

De ce este toxică carnea de porc la copiii mici?

Carnea de porc conține multe bacterii și viruși, motiv pentru care devine nocivă consumului.

Porcii digeră mâncarea consumată în mai puțin de 4 de ore față de celelalte animale care ajung și la 24 de ore. Procesul de digestie ajută la eliminarea toxinelor, lucru care nu poate avea loc atunci când nu are sufiecient timp să se digere complet. Astfel că, porcii sunt printre singurele animale care NU elimină toxinele, acestea asezandu-se pe tesutul de grăsime, pe care noi îl consumăm (de altfel cu mare plăcere).

Știați că porcii nu au glande sudoripare? După cum bine știți, aceste glande ajută la eliminarea toxinelor din organism. Carnea de porc va conține și aceste toxine ce ar fi trebuit eliminate cu ajutorul acestor glande. Carnea de porc îngrașă, chiar și pe cei mici!

Ajuta-ti copilul să aibă un debut cât mai sănătos pentru o viață de adult cât mai bună, fără toxine și colesterol.

NU sunt recomandate mezelurile (precum crenvursti, salam, parizer) și carnea tocată (cârnați, sarmale, chiftele) deloc până la vârsta de 3 ani din cauza conținutului ridicat de sare, grăsimi, aditivi și coloranti. Chiar și după această vârstă carnea tocată folosită la preparate este bine să fie tocată în casă, cea din magazine nefiind o sursă sigură (de obicei tocate ajung oasele, zgarciurile și/sau carnea veche).

Sfat: Știu cât de greu este să găsiți o sursă sigură pentru orice tip de carne, dar încercați măcar să EVITAȚI marile magazine și să luați de la micii producatori, măcelării, vecini sau bunici. Sunt mult mai sigure aceste surse iar carnea sigur este mai puțin tratată cu antibiotice sau substanțe toxice.

Personal nu aș recomanda mezeluri NICI după această vârstă, fiind nesănătoase pentru adulți, nu vă mai spun cât sunt de toxice pentru copii.

Am renunțat la mezeluri acum 12 ani, când aveam niște probleme destul de mari cu greutatea și implicit cu sănătatea: acnee, ficat mărit, oboseală. De când am renunțat la aceste alimente nesănătoase, pielea mea este impecabilă (așa cum era înainte să le consum ), ficatul meu și-a revenit, iar obosită sunt acum doar când nu dorm suficient.

Copiii mei nu au gustat din sarmale sau cârnați, iar chiftele le fac din pește sau carne albă, băgate la cuptor. Sunt variante mai sănătoase și mult mai ușor de digerat.

Vorbiți cu medicul vostru și cereți mai multe informații.

Copiii voștri ce carne mănâncă?

Multă grijă și iubire!

Bibliografie:

http://canigivemybaby.com/pork/ http://www.eyeopening.info/2015/11/04/the-danger-of-eating-pork-meat#.Wui0UNBI7qA

https://draxe.com/why-you-should-avoid-pork/
https://www.healthline.com/nutrition/is-pork-bad#section1

https://www.google.com/amp/s/www.rodalesorganiclife.com/wellbeing/10-scary-reasons-why-you-should-never-buy-conventional-pork%3famp

Pin It on Pinterest

Share This