Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand copilul scapa de scutec, parintii sunt in extaz!

by | Sep 26, 2019 | Informații, Pași mici...

Azi dansez de fericire si tristete in acelasi timp.
Alexandru ne-a pregatit de cateva zile ca renunta la scutec si ca isi vrea chilotii (cumparati acum 6 luni!!!) cu patrula catelusilor.

Dansez pentru ca orice parinte asteapta cu infrigurare aceasta zi.
Trista pentru ca a crescut asa mare si am inca o dovada a acestui fapt.

Eu i-am considerat mici cat inca aveau scutec. Nu i-am grabit nicidoata, desi aflandu-ma langa mamici care ma priveau de sus ‘uite, al meu poarta chilot si are un an jumate si al tau asa mare tot in scutec..’ imi venea sa ma enervez pe mine de parca era ceva ce tinea de mine.
Am mai trecut o data prin asta cu Maria. Si ea a renuntat tarziu, la 3 ani si 6 luni. Si atunci am avut alte frustrari.
Acum mi-am zis ca sigur e mai usor si ca, poate vazand la ea de vara trecuta va vrea mai repede. Nu a fost sa fie.
In clasa lui din 16 copii,  cred ca mai poarta 4, 5. Deci putini comparativ cu cei care poarta de mult chilot. Ma asteptam ca si asta sa il ajute mai devreme. Nu a fost sa fie.

La ultima evaluare din vara cu psihologul si educatoarea de la clasa lui m-au intrebat daca vreau sa scap de scutec sau daca il las in ritmul lui. Am raspuns rapid ca il las in rimtul lui si ca nu vreau sa il stresez. Ca stresul il am eu dar nu vreau sa il dau si lui.
Tin minte ca Lidia, educatoarea lui draga, mi-a zambit si mi-a spus ‘Felicitari. E cel mai bun lucru ca il lasati pe el’. Am privit-o si i-am multumit. Aveam cunva nevoie de o confirmare ca nu imi ‘traumatizez copilul lasandu-l in scutec’ cum mi-a spus mie cineva intr-un parc.

De cateva zile Alexandru ne-a tot spus ca vrea pipi la toaleta. A mai avut cateva incercari vara asta dar cand venea ora de pipi nu ne anunta si facea pe el. ‘Cocoselul nu a vrut sa imi spuna ca vrea pipi, mami’, imi spunea.
Mereu i-am zambit si i-am spus ca nu e problema dar ca vom renunta la scutec atunci cand Cocoselul ii va spune.
De sapatamana trecuta l-am vazut ca nu se mai simte bine cu scutecul. Tragea de el si se cam enerva dar nu spunea nimic.

Azi m-au sunat de la gradinita ca a facut caca la toaleta (pana acum a facut doar la olita) si ca Alexandru le-a spus educatoatelor ca vrea d
Sa renuntate la scutec. Asa ca a fost felicitat si incurajat  de toata lumea.

Va cere si cand nu va simti ca face la toaleta, doar pentru ca eu si tati dansam cand face pipi la wc si ne spune singur asta.
Dar e normal. Un obicei nou se invata in minim 5 zile si poate dura pana la 2 saptamani. Asa ca avem rabdare si mergem des la toaleta. Eu una nu ma supar.

Stii ca un copil e pregatit atunci cand dupa ce renunta nu mai are ‘accidente’. Maria a avut 2 accidente ziua si unul noaptea dupa ce a renuntat singura.

Mai am un scutec ‘de care sa scap’ si asta va inseamna ca voi avea toti copiii mari.

Tips&tricks de cum sa scapi de scutec.

Cum ‘prezentam’ olita copiilor.  

La voi cum e? Cum a renuntat copilul la scutec?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This