Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand copiii se gandesc la o cariera..

by | Jun 18, 2019 | Colaborari

Acum un an am primit un mail de propunere de colaborare pe partea de fotografie de la o tipa simpatica pe nume Alina. Am invitat-o la cafea sa ne cunoastem si abia dupa aceea sa decidem daca vom colabora sau nu. In viata de obicei aleg cu inima si daca exista chimie cu omul din fata mea. Cred ca am stat 2 ore si ceva cu ea la aceea cafea, timp in care am ras amandoua cu gura pana la urechi. Si a mai fost si printre primele care a aflat ca eram insarcinata de putin timp cu bebe Achim.


Alina de multa vreme nu mai este doar un colaborator ci un om tare drag mie si o super prietena.
De curand a lansat un program unic pentru copii cursuri de fotografie, unde cei mici afla daca au talent si daca pot face chiar o cariera din asta.

De unde pana unde ideea de a face cursuri de fotografie pentru copii?

Alina: Ideea de a face cursuri de fotografie pentru copii o aveam de ceva timp insa cumva cred ca nu gagisem momentul potrivit si cred ca a fost putin si teama de a renunta la ceva stabil si alegand sa merg pe drumul antreprenoriatului. Dar luand-o cu inceputul hai sa-ti povestesc 🙂 Eu  sunt profesoara de geografie, insa am refuzat sa activez in sistemul de invatamant din zilele noastre(n-as vrea sa dezvolt subiectul pentru ca deja se stie de ce)  cu toate ca familia m-a impins tot timpul sa-mi fac meseria. 🙂 Am activat in sistemul de invatamant privat dar a venit acea zi in care m-am gandit foarte serios ce-mi place mie cel mai mult sa fac, ce anume ma face fericita. Si asa am ajuns la concluzia ca imi place foarte mult sa lucrez cu cei mici si sa fotografiez. Am urmat timp de 1 an cursurile Scolii de Fotografie Avatar din Constanta pe care am si absolvit-o, devenind astfel fotograf profesionist. M-am axat pe fotografia pentru copii pentru ca trebuie sa recunosc, dragostea pentru cei mici am mostenit-o de la mama mea, ea fiind medic pediatru.

Unde tii cursurile?

Alina: Cursurile le sustin la Clinica de Oftalmologie Optissima din Bucuresti.

Pentru ce varsta se adreseaza?

Alina: Acestea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7-14 ani deoarece consider ca in acest interval de varsta, copiii sunt precum  bureteii, asimileaza foarte repede informatia si o si pun in practica.

Cum a început colaborarea cu Optissima si ce legatura are oftalmologia cu fotografia?

Alina: 🙂 Colaborarea cu Optissima, o povestioara tare frumoasa. Initial am ajuns la Optissima ca fotograf pentru un eveniment sustinut chiar de tine acolo. 🙂 Tot atunci am aflat ca doamna doctor Sanziana Istrate are doua fetite care sunt pasionate de fotografie. M-a rugat sa vin intr-o zi cand am timp sa le explic una alta in ceea ce priveste fotografia. Zis si facut! M-am intalnit cu micutele, am petrecut 2 ore impreuna, timp in care ele au aflat cat de importanta e lumina in fotografie si multe altele. La sfarsitul acestei intalniri, propunerea unei colaborari a venit chiar din partea doamnei doctor. Nu o sa o uit niciodata cum mi-a spus: “ochiul si aparatul de fotografiat au ceva in comun: focuseaza!” Ei bine, acela a fost declick-ul. :))

Cat costa un astfel de curs?

Alina: Cursul dureaza 3 luni iar costul este de 800 RON/luna. Taxa se poate achita in transe sau integral.

De ce sa faca un copil un astfel de curs?

Alina: Aceasta este una dintre intrebarile pe care le-am primit chiar de la parintii mei, ei fiind foarte sceptici atunci cand am decis sa merg pe drumul acesta. 🙂 Un curs de fotografie pentru copii inseamna foarte mult. De ce? Traim in era tehnologiei iar copiilor le place sa fotografieze si sa se fotografieze, un astfel de curs le dezvolta imaginatia si ii provoaca sa observe detalii. Prin intermediul acestui curs ei nu vor mai privi un aparat de fotografiat ca pe o jucarie ce are un vizor si un buton. Vor invata sa-si seteze aparatul, cel mai important vor lucra in modul “manual” si ii va enerva “auto” :)) A fi fotograf inseamna sa stii sa comunici, sa ai rabdare si sa fii mult mai atent la ceea ce te inconjoara. Asta incerc sa-i invat eu pe micutii mei la cursuri.

Pentru mai multe informatii intrati pe pagina de facebook Dobro’s Kids Photo Academy.

In luna Iunie pe Alina o gasiti la Optissima asa:
22 Iunie – de la ora 09.00 – 14.00
Curs de Fotografie cu Alina + consultatie oftalmologica + un bufet cu fructe proaspete si limonada (pentru detalii intrati AICI)
Bonus, in data de 22 iunie sunt si eu, citind povesti celor mici, de la ora 11.00

29 Iunie – de la ora 09.00 – 14.00
Curs de Fotografie cu Alina + consultuatie oftalmologica + un bufet cu fructe proaspete si limonada (pentru detalii intrati AICI)

Inca mai aveti timp sa va programati.
Atentie! Locurile sunt limitate!

Cu cine ma vad Sambata?

Toate pozele din articol sunt luate de pe pagina Dobro’s Kids Photo Academy.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This