Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand cei mici vor sa fie egali doar cu cei mari

Azi sunt suparata! Se mai intampla, nu? Suparata e mult spus, cumva dezamagita..

Cunoasteti fabula Cainele si catelul de Grigore Alexandrescu? Am auzit-o in clasa doua si am incercat toata viata sa tin cont de ea. (O puteti citi AICI.)

Pe scurt este vorba despre un caine care tine un lung discurs despre cum toti ar trebui sa fim egali intre noi si sa ne ajutam reciproc pentru a ne fi bine. Intr-un coltisor statea un catelus care ascultand-l iese plin de fericire si ii spune ca se bucura ca gaseste pe cineva care gandeste asa. Cainele se uita de sus la el si ii spune ironic ca egalitate trebuie sa fie intre cei mari cu cei mai mari, nu cu cei mici…

In lumea in care traim rar gasesti pe cineva la acelasi nivel cu tine sau mai mare care sa-ti sara in ajutor neconditionat. Si ei vor ‘egalitate’ dar doar cu cei mai mari ca ei!

Traim intr-o lume in care orice ajutor se plateste intr-un fel sau altul. Nimeni nu mai ajuta gratuit.

E rau cand uiti ca ai fost mic si ti-ar fi placut ca cineva sa-ti intinda o mana. E si mai rau cand incerci sa-ti inveti copilul acest lucru, dar prin exemplul propriu arati altceva. 

Mamici dragi incercati sa faceti mai mult decat spuneti si sa demonstrati mai mult decat faceti. Doar asa vor invata copiii de la voi.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This