Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Cand bunicul devine bunica..

Tatal meu a fost un tata tare bun. Un tata care a stat de vorba cu copiii lui si care a fost prezent in ceea ce faceam. Niciodata nu ne-a impus lucruri dar ne-a sfatuit, dandu-ne libertatea de a alege singuri.
Ce nu a facut tata a fost partea de ingrijire a noastra, mai ales cand eram mici. De baia noastra, de schimbatul scutecului si facutul mancarii s-a ocupat doar mama.
Nici la capitolul joaca nu a excelat foarte mult, reusind acest lucru rar si doar in anunite momente.

In schimb ca bunic ma uimeste de cat chef de joaca are si parca e neobosit.
Saptamana trecuta l-am sunat sa vad ce face si stiind ca mama pleaca la Londra saptamana aceasta si afland ca si Alex e plecat la Eforie la un congres mi-a spus ca vine el sa ma ajute.
Asa de tare m-am bucurat, desi ma gandeam ca ma va ajuta doar cu cei mari seara sa se joace si cam asta va fi tot ajutorul.
Acum imi pare rau ca nu i-am dat nici un fel de credit.

A ajuns miercuri la pranz, a mancat repede si s-a schimbat in hainele de casa si l-a luat in primire pe Achim. Cum am vazut ca se inteleg am fugit repede la niste cumparaturi.
Cand m-am intors ei inca se plimbau.
Am indraznit sa fug si la gradi sa ii iau pe cei mari si sa il las iar cu bunicul. Cand ne-am intors, cei mari au sarit pe el de fericire. S-au imbracat toti 3 si au iesit in parc.
Pe seara s-au mai jucat si in curte cu bunicul de-a v-ati-ascunselea.


La cina au mancat copiii iar tata le-a facut baie, i-a imbracat in pijama si le-a citit cate o poveste (asta nu a facut niciodata cu mine sau fratii mei in copilarie, desi ne canta mult).
Tata a mai reusit sa manance abia seara la 9 cand eu culcam copiii.

Azi dimineata a plecat pentru ca a aparut o urgenta dar eu sunt tare fericita si impresionata de cate lucruri a facut pentru nepoti, fara sa se planga, fara sa se supere, ci fericit ca le face.

Stiu ca sunt si multi alti bunici la fel de implicati sau mai implicati ca el, dar eu sunt tare mandra de el.

Azi m-am bucurat de Achim, am fost la spalatorie cu el, am luat copiii de la gradi si am gatit cu baietii cina. Copiii au vrut paste cu branza si eu am papat o salata de rosii cu feta si castraveti. Maine, pentru ca drumul de întoarcere in 4 nu a fost usor, copiii pleaca cu o colega la gradi si tot cu ea vor veni la pranz. Eu atat am reusit sa fac.

Si aseara si azi si maine seara, dorm in pat cu toti 3. Si ce bine e! Locul meu e mic, mic dar ma bucur sa ii privesc noaptea pe toti.

Hai ca mai e putin si vine tati ….sambata seara.
Voi ce amintiri aveti cu tatii vostri si cum sunt ei ca bunici?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This