Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Când bărbatul dă prima palmă, le va da și pe următoarele!

Nu judec niciodată femeia care stă într-o astfel de relație, dar mă întreb cum îl mai poate privi cu iubire pe omul care a ridicat mâna la ea. Cum poate dormi fără frică? Cum poate să-l îmbrățișeze pe cel ce a făcut-o să fie mică?

Acum 8 ani eram căsătorită cu un alt bărbat. La scurt timp după căsătorie am aflat că are o amantă, de multe luni. Povestea clasică, soția află ultima. Am avut un șoc foarte mare pentru că avea o anumită imagine de om integru incapabil să mintă. Mereu îmi spunea că dacă vreodată se va întâmpla ceva între noi, va pleca înainte să mă înșele (cunoașteți povestea, nu?)
Ca toți bărbații mi-a jurat că s-a terminat, că a fost o aventură, că nu se va mai întâmpla. Până când am aflat că de fapt viața lui dublă era chiar interesantă, iar cealaltă știa de mine și nu avea o problemă (sunt și astăzi împreună).
Nu am plecat imediat ci am stat 4 luni așa, cu speranța că se va schimba și lucrurile se vor așeza (cine nu speră ca bărbatul de lângă ea sa se schimbe?).
Într-o seară, după a mia ceartă m-a împins pe hol. Eu aveam 47 de kg (eram o stafie), el 100 kg. Nu trebuie să vă spun că m-am dus pe tot holul și m-am oprit fix în perete.
L-am privit și mi-am dat seama că începuse să îmi fie frică de el.
A doua zi mi-am făcut bagajele cât era la muncă. Îmi aduc aminte și acum sentimentul de frică că dacă vine acasă și mă găsește cu bagajele de cum va reacționa.

În afară de mama și câteva prietene apropiate, nimeni nu știa de asta. Îmi era rușine. Tot mie!

Cunosc sentimentul de rușine, de speranță și știu că toate femeile îl au. Dar trebuie să fie ceva care să vă facă să vă dați seama că dacă aveți și sentimentul de frică e cazul să plecați.
Cei mai mulți dintre bărbați au aceste ieșiri cu mult înainte să apară copiii.

NU mai stați în speranța că se vor schimba datorită copiilor. De cele mai multe ori lucrurile se vor înrăutăți!

Am scris pentru Raluca de la CocktaildeViață un articol în care am povestit ce efecte poate avea asupra copiilor o astfel de ‘familie’.
Raluca are o campanie de conștientizare pentru femeile abuzate numită #mamideceplângi. Căutați mai multe detalii și grupul de suport creat de Raluca pe pagina ei CocktaildeViață.

Pentru cele dintre voi care aveți nevoie de ajutor intrați pe Violențaimpotrivafemeilor (rețeaua pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor).

Un bărbat care a dat o palmă NU se va opri niciodată aici. Un bărbat adevărat nu ridică niciodată mâna asupra unei femei.
Stop violenței domestice!

Multă grijă și iubire!

calendar text 2