Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Bran locul ideal de lenevit in 2

by | Nov 26, 2017 | Ca familie, Călătorii

Acum o luna am stabilit cu sotul sa anulam biletele la Istanbul (trebuia sa mergem cu masina) pentru ca Alex a fost trimis in Cipru pentru cateva zile la o sedinta, fix in ziua in care trebuia sa plecam.. uite asa visul meu s-a naruit.

Mi-am sunat-o pe Rodica, o buna prietena, care are o agentie de turism (cu care va recomand sa plecati daca aveti nevoie) si careia i-am spus ca ne regrupam si ca in loc de 6 zile putem pleca doar 4, pe aici pe aproape. Era ziua lui Alex si dupa multe discutii am stabilit sa o petrecem in 2, chiar si fara copii.

Uite asa am ajuns la Bran, unde mai fusesem de cateva ori bune in ultimii ani. Am plecat joi la pranz, sotul nu stia nimic de cazare. Cu o luna inainte Rodica mi-a trimis mai multe variante de cazare, dar cea aleasa a fost cea perfecta.

Am stat la TrattoriaalGallo, fix la picioarele Castelului Bran. O pensiune micuta, cocheta, mobilata elegant in stil sasesc, cu camere aerisite si paturi mari (detaliu important si cand mergi cu copilul si cand mergi fara).Dar ce mi-a placut foarte mult era ca toate camerele aveau termostat propriu, astfel incat puteai sa iti programezi temperatura in camera (eu sunt friguroasa asa ca e fost perfect la 25 de grade, cat a fost temperatura timp de 4 zile). Personalul foarte amabil iar restaurantul perfect pentru o seara romantica.

Ce am facut 4 zile?

Am lenevit! 4 zile am mancat….mult, de toate, am dormit si am vazut multe filme (adica tot ce nu fac acasa sau tot ce nu am facut la Roma, unde am mers cate 13 km pe zi, sau in Santorini, unde ba stateam la soare, ba vizitam locuri noi si sa recunoastem, vara nu mancam foarte mult).

Ce va recomand?

Eastvillage Taverna Bran exact asa le gasiti si pagina pe facebook. Desi am trecut de multe ori pe langa aceasta locatie, nu stiu de ce nu am oprit aici. O terasa acoperita cu fotolii confortabile, personal care nu spune ‘nu’ la orice ceri, mancare delicioasa saseasca si traditionala romaneasca, vin fiert perfect de dulce, si muzica buna. Ce poti cere mai mult?

Am vizitat de 2 ori si VilaBran, unde abia astept sa revin cu copiii la vara. Au construit o lume de basm pentru copii: casuta lui Bambi, castelul printesei, casuta din copac si inca cateva. Nu recomand cazarea. Am stat ultima oara acum 3 ani si nu cred ca s-au schimbat prea mult. Camerele sunt prea reci, intunecate si mult prea friguroase iarna. Mancarea e ok dar ar putea fi imbunatatita.

Am vizitat Cheile Gradistei de sus. Da, nu stiam ca sunt 2. Ei bine de ani buni am mancat la Cheile Gradistei de jos, habar nu aveam ca drumul continua in inima muntilor cu un intreg complex si un restaurant nou (pentru mine cel putin). Imi fac rezervari pentru februarie cand revenim cu copiii sa stam fix la acest complex care cred ca va arata de vin imbracat in alb.

NU recomand Taverna Lupilor (Wolf)! De ani buni mancarea este foarte proasta, personalul indiferent si preturile mari. De cazare nu imi pot da cu parerea, nu au fost vreodata ca optiune pentru mine.

E clar, pentru noi Bran e perfect: 2 ore departe de casa, superba cazare, mancare buna, aer curat si plimbari de voie.

Voi ce recomandari aveti pentru aceasta zona? Sa nu le ratez data viitoare..

Multa grija si iubire!

 

Pin It on Pinterest

Share This