Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Bouyourdi sau feta la cuptor (reinterpretata)

Cand eram mica, in frigiderul nostru erau minim 3 feluri de branza: sarata, dulce si cel putin un sortiment de cascaval.
‘Bogati’, ar zice unii, avand in vedere ca era pe vremea lui Ceausescu.
De fapt, tata (ca si acum) adora toate felurile de branza (in special cele sarate, mama e cu cele dulci). Si cum la noi fiecare era cu ce ii place, erau mereu minim 3 feluri (una si pentru copii).
Carne, cand si cand, dar branza daca lipsea insemna ca era rau.

Sigur de la el am mostenit aceasta placere pentru branzeturi si lactate, de toate felurile. Dar daca nu sunt de calitate, nici nu gust.
Imi plac ale noastre, branza de burduf fiind preferata, dar si cascavalul de Rucar sau Bradet. (Nu, nu fac reclama).
De cand am inceput sa ies din tara (pe la 21 de ani) am descoperit halloumi (pe care o iubesc) dar si feta (gatita sau nu).
In casa, nu imi lipsesc branzeturile (in frigider 2 randuri sunt pline doar cu produse din lapte, de lesina sotul de cate ori il deschide). 😂😂😂

Inainte sa plecam la mare, am comandat o feta la cuptor de la un restaurant grecesc si le-a placut mult si copiilor.
Ieri, am zis ca gatesc una.
Aveam tot ce imi trebuie, plus 3 copii infometati.

Ce am pus la ea?

2 bucati feta (de 125 grame fiecare)
6 rosii cherry
4 rosii mari
O mana de masline fara samburi
O ceapa medie taiata felii subtiri
Un ardei gras
Un ardei iute (doar pe feta mea)
3 rosii uscate (in ulei de masline)
Oregano
Ulei de masline

Intr-o tava am pus o folie de aluminiu si am facut un pat de rosii taiate pe rotund, am presarat ceapa, ardeiul gras taiat felii subtiri, maslinele taiate pe jumatate, ardeiul iute (pe partea mea), rosiile uscate, oregano si ulei de masline.

IMG 20200703 WA0005

IMG 20200703 WA0006

Am pus peste toate feliile de branza feta si pus iar legumele. Rosiile cherry le-am pus intregi pe langa feta impreuna cu mai multe masline si inca cateva felii de rosii uscate.

IMG 20200703 WA0003

IMG 20200703 WA0002

Am impaturit bine branza feta cu folie si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 25 de minute.

IMG 20200703 WA0009

Scoasa din cuptor

IMG 20200703 WA0011

IMG 20200703 WA0013

IMG 20200703 WA0001

IMG 20200703 WA0012

Da, eu am baut si un pahar de vin alb 😉

A iesit o minune, pe care am mancat-o cu copiii pe terasa. Achim a mancat muulta paine inmuiata in sos si bucati de branza cu rosii moi.

Pana se termina vara, o mai fac de cateva ori.
Cui mai plac branzeturile ca mine?

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This