Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Botezam sau nu?

‘Eu nu imi voi boteza copiii. Trebuie sa aleaga ei cand vor fi mari.’
Asta mi-a spus Ana cand avea 11 ani si apoi m-a intrebat de ce am botezat-o pe ea.
Am facut o pauza si i-am raspuns asa cum m-am priceput mai bine.

Am intrebat-o: ‘Tu stii cine a fost Iisus?’
‘Da. Doar tu mi-ai povestit de El de cand sunt mica.’, mi-a spus ea.
‘Ei bine tu stii cine a fost Iisus de la mine si de la tatal tau. Suntem ortodoxi iar Dumnezeu este iubire si bunatate. Si Iisus a fost botezat in legea lui Dumnezeu la 40 de zile dupa legea iudaica si apoi la 33 de ani in apa Iordanului de catre Ioan Botezatorul. Asta nu te impiedica nici sa alegi alta religie daca asta iti doresti si nici nu esti ‘insemnata’ negativ ca ai fost botezata. Botezul semnifica nasterea ta ca crestin. Da, copiii mici nu stiu ce inseamna asta, de aceea parintii sunt cei care trebuie sa le explice cand vor creste. Asa ca, daca asta vei decide tu, asta vei face. Nimeni nu iti poate impune daca sa iti botezi copiii sau nu. Nici eu si nici tatal tau.’

La 11 ani Ana a trecut printr-o perioada de cautare a ceea ce inseamna crestin si a tot ce inseamna ortodoxie. Am fost langa ea pas cu pas si i-am explicat cand m-a intrebat, cat am putut de bine, lucrurile dar am lasat-o sa aleaga.
A fi crestin NU este o ‘datorie’ mostenita din familie, ci iubire si intelegere a ceea ce inseamna sa fii iubitor al lui Hristos.
Putini mai inteleg in ziua de azi cine este El si de ce a venit pe Pamant si cu tristete observ ca parintii ajung sa se intrebe daca sa boteze sau nu. Nu sunt de judecat! Daca ei insisi nu inteleg Taina Botezului, cum sa o de-a mai departe copiilor?

Ce ii sfatuiesc pe acesti parinti este sa caute cu sufletul si sa incerce sa descopere ce inseamna si abia apoi sa ia o decizie. Nu pentru gura lumii, ci pentru sufletul lor si al copiilor lor.

Daca ma intrebati cand e bine sa fie botezat copilul, va spun ca dupa Biblie la 40 de zile. Ana i-a botezat pe toti la 4 luni.
Fiecare face cum simte cel mai bine.

Voi ce ati ales?

Sa aveti bucurie-n suflet, pace si iubire-n casa.

Bubu

Pin It on Pinterest

Share This