Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ati auzit de parintele-telefon?

Parintele care sta cu mana si ochii lipiti de telefon de obicei sunt si parintii-telefon. Pe vremuri telefonul se folosea la a vorbi pe el. In zilele noastre tine loc de laptop si indeplineste cu succes functiile acestuia.

– Mami, hai sa te joci cu mine!

– Nu pot! Am treaba. Ia uite ce de jucarii ai….

Suna cunoscut?

Merg in parc cu copiii si zici ca sunt iar copil. Ma dau in leagan cu Maria, la propriu, cateodata chiar cu amandoi. Noroc ca ne tine!
Merg la Zoo si imitam impreuna toate animalele.
Merg pe strada si de multe ori intorc oamenii capetele dupa noi, pentru ca noi cantam, toti 3 sau 4, daca e si tati cu noi.

La restaurant mergem rar, copiii nu au rabdare sa stea la masa atat de mult, dar si cand ne au pe noi companie. Recunosc, cateodata as vrea sa pot vorbi cu sotul meu linistiti, macar cat sa terminam o fraza fara sa fim intrerupti, dar nu se poate. Respiram adanc si continuam acasa dupa ce dorm ei.

Peste tot in schimb vad parinti-telefoane. Cateodata chiar si copii-telefoane, ce isi imita atat de bine parintii.
Parinti care stau la semafor cu telefon in mana iar copilul privese trist pe geam.
Parinti care merg de mana cu copilul, tot cu capul in telefon sau vorbind cu o prietena, in timp ca copilul le pune cate-o intrebare.
Parinti care stau pe munte cu telefoane in mana si copiii se zbenguie singuri.
Parinti ce ii dau mecanic in leagane si de unde nu se aude nici un chicot de ras.

Stiu, stiu traim intr-o epoca atat de digitalizata incat parca e normal sa stam toti cu ochii in telefon.
Dar…nu tot timpul.
Nu timpul in care ar trebui sa povestiti cu copiii, sa aflati ca ii face sufletelul, sa ii spuneti de viata voatra si sa ii dati mii de explicatii despre iubire, natura si oameni.

Exceptiile sunt exceptii. Pe bune ca sunt. Si eu le am, atunci cand ma suna agentia sau trebuie sa raspund unei mamici care ma intreaba diverse, dar, timpul cu copiii e sfant.
Ar trebui sa fie sfant pentru cat mai multi. E timpul care nu se intoarce!

Multa grija si iubire!

calendar text 2