Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Anglia, vacanță cu de toate!

Am visat vacanța asta mult timp mai ales că nu mai aveam răbdare cu câteva zile bune înainte să plec. Eram obosită, irascibilă și îmi pierdeam repede răbdarea….cu toată lumea. Mană cerească a fost și o binemeritată gură de aer.
La Londra locuiește de 8 ani fratele meu mijlociu. Acolo și-a cunoscut soția, o frumoasă și blândă femeie de lângă Piatra Neamț cu care este căsătorit de 5 ani. Eu l-am vizitat înainte să o întâlnească și am fost singură de 2 ori. Era singurul oraș în care v-aș fi spus că m-aș muta fără să mă gândesc. Era.. pentru că nu mai simt asta.

OTFORD

Londra rămâne un oraș tare frumos cu de toate, dar este un oraș în care nu m-am simțit deloc în siguranță. Eram ca pe ace oriunde mergeam și de unde acum 7 ani mi-a plăcut mixul de popoare, acum m-a făcut să mă simt ca și când orice, oricând se poate întâmpla. Nu aș putea trăi zi de zi cu frica asta. Nu este de lăudat ce se întâmplă în țara noastră, ba mai mult dacă trec legile date de politicieni, va fi un haos general și la noi, dar încă mai sper că asta nu se va întâmpla.

LONDRA

Revenind la vacanța mea, pentru mine era a treia oară când vedeam acest frumos oraș și prima oară pentru soțul meu. Primele 3 zile le-am petrecut vizitând centrul și câteva muzee. Nu am mers cu London Eye niciodată și nici acum, deoarece am panică de înălțime, la acvariu și la Zoo vreau să merg cu copiii, iar la Muzeul celebru de ceară nu m-a încântat niciodată să merg(nu sunt genul care să se pozeze cu celebrități, fie ele din ceară).
Am revăzut Muzeul de Război (care nu trebuie ratat), cel de Știință și natură. Am văzut schimbarea gărzii la Buckingham, ne-am plimbat în piețele lor celebre și am admirat Catedrala Westminster Abbey.

CAMBRIDGE

M-am bucurat nespus că fratele și cumnata și-au luat liber 3 zile pentru a ne plimba și în afara Londrei. Astfel că, am vizitat Canterbury, Ortford, Windsor, Cambridge și orașele de pe coasta de sud-est.
Preferatul meu din ce am văzut este orașul Canterbury care mi s-a părut idilic. La Windsor nu am putut intra să vizităm castelul fiind închis pentru un eveniment regal unde participau Regina, Prințul Charles și fii săi. La plecare prin oraș am avut norocul de o parada de pălării a celor care ieșeau de le eveniment. Nu, n-am văzut Regina. Atât de aproape și totuși atât de departe… Poate data viitoare.

WINDSOR

Am fost să vedem și campusul Facultății Cambridge despre care auzisem că este tare frumos. Și este, atât doar că am avut parte de o ‘primire’ interesantă al unui student (purta uniforma cu emblema facultății) care urina la colț de stradă de față cu toată lumea. Vă puteți imagina fețele noastre. La plecare ne-am întâlnit cu un grup de studenți foarte veseli care plănuiau petrecerea de weekend. Afară nu erau mai mult de 19 grade și bătea vântul puternic. Fetele erau în fuste minuscule (oare așa purtam și eu în liceu?) iar băieții se chinuiau să se țină pe picioare. Cam ca orice alt campus universitar…

LONDRA – muzeu

Ce îți poți dori într-o vacanță? O răceală zdravănă! A fost prima oară când am răcit bine într-o vacanță, atât de bine că într-una din zilele în care ne-am plimbat, m-am dopat așa bine de medicamente încât am fost amețită toată ziua. Bine că a ținut doar o zi.

CANTERBURY

Pe scurt a fost o vacanță cu de toate: somn, familie, plimbat, lenevit și mâncare bună (oriunde dar nu la englezesc, exceptând sunday-roast-ul lor, care a fost delicios).

CONCURS:

Doar pentru amuzament și pentru că m-am gândit la voi, vă invit să priviți pozele din articol și să votați poza în care credeți că eram răcită (este una singura și la fiecare poza am pus denumirea orașului vizitat în acea zi).
Scrieți în comentarii la postarea de pe pagina de facebook a blogului NUMELE POZEI și dați TAG (în același comentariu) unei prietene cu care de obicei vă distrati.

Premiul constă într-un ALBUM ANII DE GRĂDINIȚĂ (detalii despre album găsiți AICI) și o cutie de batoane de ciocolată Cadbury (adusă special pentru voi din Londra).

Concursul se încheie duminică, 1 iulie, iar eu voi anunța câștigătoarea luni, 2 iulie când vă anunț și răspunsul corect.
Dacă nu ghicește nimeni voi trage la sorți. Să vedem cine ‘mă vede’ bolnavă 😋😊😉

Multă grijă și iubire!

 

calendar text 2