Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Ai încredere în tine ca mamă?

Aștepți 9 luni magice să îți ții copilul în brațe și să te asiguri că este totul bine. 9 luni în care ai visat la viața ce abia începe, la iubirea ce vă va lega sau la timpul ce îl veți petrece împreună.

Nimeni nu spune că mămicia vine și cu neliniști, întrebări sau multe frici.

Specialiștii spun că ceea ce ești tu ca mamă vei transmite și copilului tău. Dacă ești un părinte serios nici copilul tău nu va fi prea rănjit. Dacă ești un părinte fricos este posibil să crești un iepuraș. Dacă ești un părinte vesel cu siguranță veselia se va vedea și pe chipul copilului tău.

Ce te-ar putea ajuta să ai mai multă încredere în tine ca mamă?

  1. Nu te compara cu alte mame.

Este regula de aur pe care fiecare mamă ar trebui să o țină cu ea. Fiecare mamă alege doar pentru ea și copilul ei. Ai încredere în tine și în alegerile pe care le faci pentru copilul tău. TU știi cel mai bine ce și de ce alegi fiecare lucru din viața lui.

  1. Ia-ți timp pentru tine.

Mamele funcționează cu rutina la fel ca și bebelușii. Doar că după un timp această rutină poate deveni obositoare, așa că din când în când fă ceva doar pentru tine.

  1. Renunța la oamenii pesimiști.

Când ai lângă tine doar oameni care se plâng, inevitabil nici tu nu vei mai vedea viața în roz prea des.

  1. Schimbă un lucru care nu îți place la tine.

Cu toate ne dorim cel puțin un lucru pe care să îl schimbăm la noi: fizic sau psihic. Alege unul și lucrează la el în timp.

  1. Nu asculta sfaturi neavizate.

Indiferent ca sunt medicale sau de suflet, oamenii isi spun parerile din propiile experiente  traite care pot fi bune sau nu. Cand ai nevoie de un sfat alege tu de la cine sa il ceri.

  1. Nu vă transmiteți friciile copiilor voștri.

Dacă nouă ne este frică de un lucru, transmitem prin comportamentul și atitudinea noastră aceste frici și copiilor. Fiți curajoase pentru ei!

  1. Încurajați-vă copiii să aibă încredere în ei.

Oferiți-le încredere în ei să facă lucruri chiar și când greșesc. Recunosc că cel mai greu îmi este să le ofer încrederea că pot singuri. Tatăl lor se descurcă mai bine la acest capitol dar mă strădui să o fac și eu.

Primul obstacol din viața unui bebeluș este urcatul scărilor. Am făcut față?

Ai încredere că al tău copil va fi bine și atunci și el va avea încrederea că poate! Ai încredere în alegerile tale!

Alegerea mea este Pufies, pentru că așa știu că ai mei copii sunt bine.

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This