Ambasadorul zambetelor mici si mari!

Activitati pentru minivacanta de 1 Iunie

by | May 28, 2017 | Informații, Pași mici...

Am inceput acest articol la sfarsitul lunii aprilie cautand evenimente si activitati de facut pentru mamicile din Bucuresti. Nu am gasit foarte multe, pentru ca asa e la noi, ne organizam mai greu.

Ministerul Muncii a anuntat acum 2 luni ca vom primi o minivacanta la inceput de iunie, dupa cum urmeaza:

1 iunie – Ziua Copilului, zi libera

2 iunie – va fi declarata ca zi libera pentru ca face punte

3 iunie si 4 iunie – Sambata si Duminica weekend si prima zi de Rusalii

5 iunie – a doua zi de Rusalii, zi libera

Asa ca ne asteapta 5 zile de distractii. Noi plecam la mama, mama mea! Am zis sa respiram aer curat si liniste de munte.

Dar voi, va puteti distra aici:

De 1 Iunie Parcul IOR va asteapta! Doamne ce ador parcul asta. Eu mergeam in el acum vreo 10 ani cand nu arata asa bine si nici nu aveau atatea activitati. Din pacate, acum e prea departe de mine. Dar, aici cei de la Itsy Bitsy organizeaza un maraton de 10 ore cu evenimente pentru mamici si copii (peste 50 de ateliere distractive) unde sunt invitate si cateva mamici bloggarite cu care veti face diverse activitati. Veti avea parte si de un concert in care ii veti auzi pe Oana Sarbu si Gabriel Cotabita alaturi de Miniton. Ii gasiti de la 10.00-20.00.
1 Iunie in Parcul din Mogosoaia. Vor fi tinute activitati informative pentru copii de catre Inspectoratul de Politie Ilfov incepand cu ora 11.00.In cadrul acestor activitati vor fi prezentate echipamente, armamente, a truselor criminalistice, o motocicleta si o autospeciala din dotarea Politiei Rutiere. Vor fi prezentati asa cum se cuvine si 3 caini de urma si patrulare. Invitati speciali vor fi copii institutionalizati de la 2 centre din Ilfov.

1 Iunie la Muzeul Antipa ce are portile deschise gratuit pentru toti copiii pana in 18 ani. Programul este 10.00-20.00

1 Iunie la MAI. Pentru cine doreste sa viziteze Ministerul Afacerilor Interne, avand Ziua Portilor Deschise intre 08.00-13.00.

1 Iunie la Gradina Zoologica. Sunt asteptati toti copiii cu o serie de activitati menite sa-i invete pe cei mici responsabilitatea fata de natura. Intrarea este gratuita pentru cei pana in 18 ani.Programul este dupa cum urmeaza:

Orele 11:00-12:00 – Concurs de decorare a ghivecelor “Recicleaza si infrumuseteaza”. Orele 12:00-13:00 – Concurs de sarituri in lungime “Mici la stat, mari la salt”. Orele 10:00-14:00 – Activitati de creatie – desen in acuarele si creioane colorate

1 Iunie la Muzeul National Cotroceni. Sunt organizate activitati care aduc in prim plan pasiunile copiiilor: atelier de pictura organizat in gradina si expozitie de pictura organizat pe simeza holului Salonului Cerchez.

De 1 Iunie sunt asteptati in Parcul Bazilescu copii de toate varstele de catre tineri actori ce vor pune in scena basme celebre.

1 Iunie la Bookfest Junior. Sunt asteptati toti pasionatii de povesti la standul Israel de la Romexpo in Pavilionul C4 pentru un program de desenat si colorat. In curtea Romexpo pentru prima data va fi organizat si un program de desene cu creta pe asfalt incepand cu orele 17.00.
2 Iunie in Parcul Lumea Copiiilor. Este organizata cea de-a doua editie a primului festival International de zmeie din Romania incepand cu ora 11.30.

1 Iunie la Muzeul Taranului Roman va fi foarte bogat in evenimente pentru cei mici intre orele 10.00-18.00. Printre ele, incepand cu ora 13.00 piesa de animatie ‘D’ale lui Pacala si Tandala’ sustinuta de trupa de copii a Atelierului de teatru de la Muzeul Taranului Roman coordonat de Beatrice Iordan.

2 si 3 iunie in Parcul Cismigiu. Primaria Capitalei va invita la program ul organizat cu ArCub ‘Cismigiul Copiiilor’, intre orele 11.00-21.00. Veti vedea spectacole cu personaje costumate, statui vii, clovni si magicieni. Seara va canta pe scena mare Elena Gheorghe incepand cu ora 20.00 in data de 3 iunie.

2,3 si 4 iunie la mall. Baneasa Shopping City va organiza vineri Maratonul Povestilor, sambata are invitari mari campioni ai sportului ca Leonard Doroftei, Corina Ungureanu si multi altii, sa-i incurajeze pe cei mici sa faca sport. Duminica vine Circul Cartoon Network cu personaje din desene animate.

1 Iunie la Parada Micilor Biciclisti – incepe in parcarea Salii Polivalente si sunt asteptati copii de toate varstele pentru multe surprize.

1 Iunie la Happy Cinema din Liberty Center, copiii sub 12 ani vad gratuit 4 filme animate: Balerina, Strumfii: Orasul pierdut, Strada Sperantei si primul film romanesc 3D The Lego Batman Movie. Primii 100 de copii primesc carti de la Editura Litera Mica.

1-4 Iunie, la Sun Plazza copiii se pot bucura de o expozitie de fluturi vii.

Cu un asa program divers este si pacat sa stati acasa. Eu una regret ca lipsim anul asta, dar la anul si Alexandru va fi mai mare si vom putea petrece mai bine.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This