Ambasadorul zambetelor mici si mari!

7 pași prin care să creșteți copii fericiți

Când scriu astfel de articole mereu mă gândesc că cei care vor citi vor căuta cheia succesului sau vreo formulă magică de unde să afle ceva nou. Lucrurile sunt și adevărate și ușor false.

Roata nu o mai inventează nimeni. Nu există subiect pe lumea asta despre care să nu se fi scris. Ce căutam de fapt, cred, este formula fericirii pe care unul sau altul au găsit-o.

La noi cam așa stau lucrurile:

1. Liniștea sufletească

Fii bine cu tine și sufletul tău. Fericirea vine din interiroul fiecăruia și acolo trebuie să găsiți liniște, ori de câte ori rămâneți singuri cu voi. Liniștea vine din găsirea EU-ului, ascultarea Vocii interioare și alinirea inimii cu mintea. Când toate acestea sunt în aceeași direcție, inevitabil va veni și liniștea.

2. Fericirea părinților

Pentru mine fericirea vine în primul rând din fericirea unui cuplu. Dacă cuplul nu este sudat, nu există respect, nu există comunicare, cu greu va crește copii fericiți. Greu o mamă sau un tată va transmite starea de bine copiilor dacă ei nu o cunosc sau nu o simt.
Așa că începeți cu voi doi. Fiți bine cu voi și va fi bine și copilul.

3. Lăsați perfecțiunea și bucurati-va de ce puteți face.

Perfecțiunea ca și frumusețea stă în ochii privitorului. Nu fiți aspri cu voi și doar așa va învăța și copilul să nu fie aspru cu el însuși.
Viața este prea scurtă pentru a căuta perfecțiunea dată de cei din jur, așa că luati-va ca punct de reper ce este perfecțiunea pentru voi. Tot asta va lua și copilul de exemplu.

4. Fiți optimiști. Nu există rău cu adevărat!

Ca și perfecțiunea, nici răul nu există cu adevărat (exceptând anumite lucruri). A luat nota 7 la o lucrare? Nu e problemă. Și 7 este o cifră minunată, importante sunt emoțiile și experiența prin care a trecut. Viața este făcută din suișuri și coborâșuri, altfel nu am aprecia cu adevărat fericirea.

Când esti sus, bucură-te de peisaj. Când ești jos, bucură-te de drum!

5. Fiți prezenți!

Prezenți în viața voastră, a partenerului de viață, a copiilor, a bunicilor și a tuturor celor dragi. Trăiți AZI, uitați IERI și amânați MÂINE.

6. Jucați-vă!

Cât de mult, oriunde și orice. Mintea unui om devine creativă cel mai bine atunci când este stimulată de fericire și relaxare.
Copiii se vor dezvolta armonios, cu încredere în ei și imaginație.
Bătrânețea întârzie pentru cei care știu să se mai joace.

7. Iubiți!

Cu toată inima și cu tot sufletul. Copilul învață iubirea de la părinte. Deși când se nasc ne iubesc fără limite, pe parcurs ne vor iubi așa cum vor simți că sunt iubiți.

Fericirea este în mâinile noastre. Știm asta și totuși uităm de multe ori. E important să ne aducem aminte atât pentru noi cât și pentru copiii noștri.

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This