Ambasadorul zambetelor mici si mari!

6 tipuri de vacanță! A voastră care e?  

by | Jul 7, 2018 | Viata cu copii

E vară și vara e scurtă. Dar cine spune că doar vara îți iei vacanță? Ești părinte, clar cu copilul…sau nu? Câte tipuri de vacanță există și câte experimentez eu pe an?

1. Clasica vacanță cu copii
Această vacanță NU este pentru părinți, ci pentru copii! Dacă copilul are peste 7 ani, deja vorbim de alt subiect.
În vacanța cu copiii faceți totul pentru ei și mai puțin pentru voi, dacă vreți să aveți un sejur liniștit. Asta înseamnă că nu le schimbați ora de masă sau somn pentru a nu țipa la copilul tău la 9 seara pe terasă ‘De ce îmi strici și seara asta?’ (Am auzit-o lângă mine la mare de la o mămică care țipa la fetița ei de un an!).
Dacă veți avea timp și pentru voi doi va fi un miracol!

2. Rendez-vous în doi
O recomand cel puțin o dată pe an! Dacă aveți bunici, unchi, mătuși, vecini sau pe oricine dornic să stea cu copiii și copiii sunt fericiți, lasati-i și fugiti! Nimic nu se compară cu plimbatul mâna-n mână cu soțul, savurat cafeaua la 10 dimineața și sex nebun fără stresul vreunui bebefon. Vă veți întoarce Zen, Zen și iară Zen!

3. Vacanța cu gașca (de pici)
Dacă în gașca voastră nu sunteți singurii cu copii, atunci plănuiti o escapadă de câteva zile bune cu toată lumea și toții copiii. O să fie o hărmălaie de nedescris: unul va țipa, unul va râde, unul va mânca și unul va dormi. Aveți grijă doar să nu îl pierdeți pe vreunul (vezi ‘Singur acasă’). Vor fi niște amintiri superbe de care vă va plăcea să vă aduceți aminte mai târziu.

4. Fuga cu cea mai bună prietenă
Oooo asta nu e doar pentru mamă ci și pentru tată (cu prietenul, nu cu prietena!). Eu una visez cu ochii deschisi la o fugă dintr-asta. Mai greu să găsesc prietena destul de nebună care să fugă cu mine, să stăm de vorbă până la 5 dimineața, mancând înghețată și plângându-ne de toate sau uitându-ne la filme cu Hugh Grant (yep, e preferatul meu, Oana știe…).

5. La bunici (toată familia)
Și vacanța la părinți are rostul ei. Nu tu gătit, spălat, pus masa. Doar răsfăț și simțit copil din nou. Prin august visez să fac asta cu copiii.

6. Un părinte cu copiii
Am experimentat-o pentru prima oară săptămâna trecută și mi-a plăcut la nebunie. O puteți combina cu vacanța celuilalt părinte rămas singur care poate fugi la relaxare.

Recomandarea mea este să faceți câte una din fiecare, din când în când. Fiecare are farmecul ei și toate au rolul lor în viața noastră și mai ales NU se exclud!

Voi ce ați încerca cu ardoare?

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This