Ambasadorul zambetelor mici si mari!

5 Trucuri pentru un somn linisit

by | Feb 21, 2017 | Informații, Pași mici...

Nu exista reteta magica!

Fiecare copil are propriul ritm si mod de a face lucrurile! Totusi, exista, din propria experienta (si mai zic si cateva studii) cateva trucuri care te pot ajuta sa ii formezi o rutina pentru un somn linistit:

  1. Pregateste-i camera: sa fie aerisita bine si reincalzita. Sa fie intuneric (cu o lumina foarte mica, cat sa nu te impiedici tu) si poti sa ii pui zgomote albe (sunete de valuri, de ploaie, zgomote din burtica – le gasiti pe you tube, sau sunt aparate speciale pentru bebelusi cu aceste zgomote albe).
  1. Pregateste-l emotional! Suna bine, nu? Ei bine, cu cel putin jumatate de ora inainte de baita, inchide o parte din luminile din casa (sa nu fie lumina puternica), ia-l la dans pe ritmuri line, canta-i sau spune-i povesti, astfel bebelusul va intra intr-o stare emotionala relaxata si va fi pregatit de somn.
  1. Baita! Ar trebui sa fie aproximativ la aceeasi ora in fiecare seara. In functie de copil (unora le place la baita, altora nu prea), nu pune o lumina puternica la baie, vorbeste-i sau canta-i pe un ton linistit. Dupa baita, nu uita de ritualul masajului si a cremelor necesare pentru hidratarea pielii bebelusului.
  1. Imbraca-l comod si lejer din materiale de bumbac, care ii lasa pielea sa respire! Ai grija si la temperatura din camera. Specialistii spun ca cea mai buna temperatura este 20-22 de grade! Eu cred ca tine de bebelus, iar bebelusul are aceeasi temperatura cu mama. Ai mei dorm bine pe 23-24!
  1. Ajuta-l sa manance linistit! Ajuta-l sa ragaie bine! Pune-l in pozitia care ii place in patut, copilul fiind adormit! (In primele luni, putini copii adorm singurei).

La Maria totul a fost simplu! Seamana cu mine, ii place sa doarma! Si a dormit mult toata perioada bebelusiei ei!

Cu Alexandru in schimb a fost mai greu! Nu ii prea place somnul si a trebuit sa ii formez o rutina de la care nu ma abat. Daca Maria era ceas cu orele de somn si papa, la Alexandru ma pliez mult dupa dorintele lui si incerc cat pot de mult sa existe program de somn clar. Altfel, e agitat, plange si nu ii intra nimic in voie.

Cu multa rabdare se poate! Mai greu primele 3 luni cand copilul abia isi formeaza un ritm de viata! Bine ca trec repede!

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This