Ambasadorul zambetelor mici si mari!

5 Cauze ale hemoragiilor in primul trimestru de sarcina

Acum 5 saptamani am petrecut o noapte in spital cu o hemoragie puternica. Aveam 10 saptamani si o panica de a nu-l pierde pe bebe 3. Mai trecusem prin asta la Alexandru dar atunci nu avusesem grija de mine.
Acum, pentru ca stiam prin ce trecusem si nu mai voiam sa se repete istoria aveam super mega grija cu tot ceea ce faceam.
Un aspect nu am luat in considerare: emotiile.

Se intampla dupa Referendum cand 2 ‘amice’ au simtit nevoia sa fie justitiare si sa ma puna la punct (doar pentru ca nu imparteam acelasi mod de a vedea lucrurile in viata), atat in privat cat si public.
Fara sa vreau, se pare ca in interior, am fost mult mai afectata decat mi-am dorit, astfel ca la nici 24 de ore de la discutia cu ele, am ajuns la spital.
Gustul amar vine din faptul ca erau printre putinele persoane care stiau ca sunt insarcinata si in primul trimestru, cand este cel mai fragil. Dar nu a contat asa mult ca dreptul lor de a avea dreptate. Si da, si ele sunt mame, asa ca stiau care e treaba cu emotiile…

Sfat?
NU contraziceti niciodata o femeie insarcinata, oricate ‘prostii’ ar spune din punctul vostru de vedere. Daca nu va pasa de ea, macar ganditi-va la bebelusul din burtica ei!

1. Prima cauza a unei hemoragii in sarcina sunt: EMOTIILE!
O femeie insarcinata trebuie menajata de tot ce este neplacut sau negativ. Aici se pun si discutiile in contradictoriu, certurile sau agresiunile verbale de orice fel. Emotiile nefaste pot cauza pe fond de stres sangerari.

2. Infectiile nedepistate la timp
Orice tip de infectii (infectii cu transmitere sexuala: ca gonoree, herpes sau chlamydia, dar si candidoza, generata de dereglarile hormonale si scaderea imunitatii) pot cauza sangerari in primul trimestru de sarcina.

3. Contactul intim
Poate cauza o sangerare dupa conctactul sexual. Trebuie discutat cu medicul pericolul la care va expuneti si daca mai puteti continua pana la nastere.

4. Probleme la nivel placentar
Acestea oricand de la sfarsitul primului trimestru si pot fi un indicativ de placenta praevia sau o desprindere a placentei de pe uter.

5. Schimbarile hormonale specifice unei sarcini, aprofundate de stari de oboseala fizica sau psihica.

Despre emotii nu stiam pana la aceasta experienta, cand eliminand toate celelalte cauze de medicul meu, a ramas la emotii, intrebandu-ma cu cine m-am certat in ultimele 24 de ore….

Daca cunoasteti vreo femeie insarcinata aveti grija de ea cu vorbe blande si amanati ‘certurile’ pana naste sau macar pana trece de primul trimestru.

Multa grija si iubire!

Pin It on Pinterest

Share This

Optimism la lingurita

Sa plangi in bratele copilului poate fi vindecator