Ambasadorul zambetelor mici si mari!

3 pași care să vă ajute să plecați din parc fără țipete

by | May 30, 2018 | Educație, Pași mici...

Încă de dinainte de a avea copii unul dintre aspectele care mă speriau la viață de mămică era plecatul cu copii din parc.
Mă întrebam cum să faci să pleci fără țipete, urlete, fără amenințări sau tăvălit pe jos.

E de înțeles că orice copil când ajunge într-un parc ajunge în Rai. Este locul în care copilul se joacă liber, aleargă, specializează, își face prieteni și este pur și simplu fericit.

Cu foarte puține excepții (și atunci s-au întâmplat pentru că am sărit noi peste niște pasi) și Maria și Alexandru pleacă din parc foarte liniștiți.

Ce facem mai exact?

1. Ii comunicăm copilului cât timp mai are de stat în parc
Este pasul peste care nu trecem (pentru că atunci când o facem URLĂ). Cu puțin timp înainte de a pleca din parc (sau de oriundeee) noi le spunem copiilor că mai au 10 MINUTE și le și arătăm cu cele 10 degete. Ei dau din cap că da. Apoi peste un alt timp (voi decideți cât dar să nu fie prea lung între cele 2 perioade) spuneti-le că mai au 5 MINUTE arătându-le și cele 5 degete. (Partea vizuală este foarte importantă pentru copii, pentru că pentru ei este un reper, ei neavând noțiunea timpului). Apoi le mai puteți spune 2 MINUTE, le spuneți cand s-au terminat și că plecați.

2. Negociem dacă mai vor să stea
Mi-am învățat picii să negocieze între ei cand fac schimb de jucării sau cand își doresc ceva. Ei bine ei aplică această metodă și cu noi. Îi încurajez să o facă pentru că de mici trebuie să știe să își apere dorințele. Câteodată, nu mereu, ai mei mai cer 5 minute iar eu le dau 3 minute.
Cereți și aprobarea că au înțeles și că va face așa cum ați stabilit.

3. Suntem consecvenți
Negocierea are lor o singură dată (nu de 2 ori una după alta) iar dacă NU ați fost de acord de la început să negociati, atunci NU cedati.

Lucrurile nu vor fi simple din prima, ci doar după câteva astfel de exerciții copiii vor învăța o rutină și o vor respecta.

Nu creștem soldaței dar respectul reciproc se învață de mic. Atunci când părinții promit ceva trebuie să se țină de ce au promis, iar copiii să învețe că și ei trebuie să o facă.

Noi facem asta de pe la un și jumătate cu Maria iar Alexandru învăța multe de la cum suntem cu ea.

La voi cum e cu plecatul din parc?

Multă grijă și iubire!

Pin It on Pinterest

Share This