Salata orientala cu ceapa ‘murata’

Cand imi facea mama salata orientala in copilarie, mancam fix cand o termina si nu ma mai atingeam niciodata de ea dupa.
Nu stiam sa imi explic de ce mi se parea amara dupa ce statea mai mult de jumatate de ora.
Abia acum am realizat ca ceapa era cea care amaraste salata.
Ceapa taiata trebuie consumata imediat, altfel devine amara, unii spun chiar toxica. Asta cu toxicitatea nu stiu, dar mie sigur nu imi place gustul.
Am gasit solutia perfecta si am facut cea mai buna salata orientala, pe care eu, sotul si copiii (nu as fi zis in veci) ne-am batut.
Tot a inceput postul, pentru cei care il tin, e o reteta de pastrat.

Ce am folosit?

5 cartofi fierti in coaja
200 grame Masline kalamata
2 linguri Maioneza facuta de casa
Ceapa rosie
Ceapa verde
Otet balsamic
Sare dupa gust

Cartofii i-a fiert in coaja, i-am lasat la racit, i-am curatat si taiat cubulete.


Maioneza am facut-o dintr-un galbenus tare si un sfert de galbenus semi crud (il las 3 minute in apa clocotita) frecat bine lingura de lemn  cu ulei, lamaie si sare. Nu ca ma laud dar fac cea mai buna maioneza.

Secretul cepei:
Am taiat ceapa rosie fideluta subtire si am lasat-o la murat in otet balsamic inainte de a o adauga la salata (minim 5 minute).

Am amestecat toate ingredientele: cartofii, maioneza, ceapa murata, maslinele si la sfarsit o ceapa verde intr-un bol mare.
Inainte de a manca bagati-o la frigider minim o ora pentru imbinarea aromelor. Am mancat din ea doua zile la rand si a fost delicioasa, fara sa aiba vreun gust amar.

Daca tineti post inlocuiti maioneza cu ulei de masline.

Cui ii mai place salata orientala?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre