Tarta cu mere si crema de mascarpone  

Luni dimineata m-am trezit cu pofta nebuna de tarta cu mere si mascarpone.
Nu am mai mancat niciodata in combinatia asta, dar mi se parea ca ar merge cele doua.
M-am pus pe cautat retete in combinatia si am gasit dar nici una care sa ma dea pe spate.
Cum niciodata nu fac retetele cap coada cum mai gasesc prin carti sau site-uri, nici acum nu am procedat altfel.
Astfel ca, aluatul pentru tarta este aluatul clasic, crema de mascarpone asa cum am gasit-o in cateva retete, dar tot nu am pus toate ingredientele ca acolo si nici cantitatea de zahar, iar merele le-am dat pe razatoare, asa cum nu le-am gasit nicaieri.

Ce-a iesit? Ihmmm, o tarta pe care o mai repet  si despre care sotul a spus (mare expert in orice prajitura sau placinta cu mere) ‘pe bune a fost la cuptor cu crema si merele? Nu as fi zis la cat este de racoroasa’.

Ce am folosit?

Pentru aluat:
350 grame faina
200 grame unt rece, taiat bucati
Un ou rece
3 linguri de apa rece
Un praf de sare

Pentru umplutura:
250 grame de mascarpone
Un ou
O lingura de zahar brut
6 mere

Pregatirea:

Pentru aluat:
Am bagat la robot untul taiat bucati cu faina, oul rece, cele 3 linguri de apa si praful de sare, pana cand arata sfaramicios totul.


Apoi am framanatat pe blat de cateva ori pana sa se lege, am format o bila si am bagat la frigider.


Dupa o ora si ceva am intins foaia, am uns tava de tarta cu unt, am intepat cu furculita si am introdus la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 15 minute.

Crema:
Dupa ce am mixat bine crema de mascarpone cu oul si cu zaharul pana s-a topit acesta, am adaugat 4 mere rosii, foarte dulci, date pe razatoare si stoarse cu mana de zeama (am lasat doar foarte putina) si am amestecat cu o lingura.

Pentru ca eram singura cu Achim acasa, crema am bagat-o la frigider cat l-am culcat.

Am adaugat crema peste aluatul racit si am bagat, ornat cu 2 mere taiate decojite si taiate felii si am introdus iar la cuptor preincalzit la 170 grade pentru 35 minute.

Am lasat-o la racit si pana sa vina sotul a stat o ora si la frigider.


Buna de facut in weekend si usoara ca desert.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre