Cum sa alegi un scaun auto potrivit pentru copii – Ghid complet 2019

Scaunul auto potrivit poate salva viata!

Am ‘crescut’ intr-o masina trabant verde broasca. O chema Sandy Bell. Cel mai mult adoram la aceasta masina bancheta din spate, care arata ca o mica canapea. Impreuna cu fratii mei ne distam foarte mult in drumurile pe care le faceam impreuna cu parintii. Nu imi aduc aminte sa fi existat vreo centura de siguranta si clar nu aveam niciunul scaun auto. Daaaar, pe vremea acea nici nu aveai nevoie!

Daca erau 2 masini pe strada cand treceam noi. Accidentele erau rare si fara urmari grave. Acum 36 de ani, lucrurile stateau altfel.

In Romania sunt inmatriculate 8 milioane de masini! Daca mai punem la socoteala si turistii ne dam seama cat de mult a crescut riscul de a avea un accident auto. ‘Mie nu mi se intampla!’ nu ar mai trebui rostit de nici un parinte! Nu se intampla pana cand se intampla.

DECALOGUL SCAUNELOR AUTO

 1. Orice scaun auto omologat este mai bun decat nimic
 2. Rearfacing extins este mult mai sigur decat frontfacing, dar daca bugetul nu permite uita-te la regula 1
 3. Orice scaun auto omologat rearfacing sau frontfacing montat gresit este la fel de sigur ca si cum nu ai avea nimic. Vorbeste cu un specialist
 4. Orice scaun auto omologat trebuie verificat in masina ta pentru compatibilitate
 5. Nici un scaun auto omologat nu trebuie cumparat pentru modul in care arata
 6. Nu iti lua niciodata un scaun SH si nici nu il pastra pe cel ce a avut accident
 7. Nu uita ca si scaunele auto expira, devin casante, se slabesc legaturile si devin la fel de sigure ca cele de la punctul 3
 8. Ia in calcul toate optiunile inainte de a cumpara un scaun auto verifica checklist-ul de mai jos.
 9. In masina ta transporti cea mai pretioasa „marfa” din viata ta. Respect-o
 10. Adu-ti aminte regula nr 1.

Aceasta poate fi una dintre cele mai importante decizii pe care le puteti lua pentru micutul vostru, iar alegerea scaunului auto poate fi una dificila avand in vedere numarul mare de optiuni din piata. De aceea am creat acest ghid complet imprena cu ERFI.ro pentru a usura intregul proces.

SIGURANTA

In acest moment sunt in vigoare doua standarde de siguranta recunoscute la nivel european privind scaunele auto: ECE R44/04 (cel vechi) si ECE R129 (i-Size) (cel nou). Pentru a primi acest certificat, scaunele auto sunt testate in conditii de accident si nu numai, inainte de a fi puse pe piata spre vanzare.

Toate scaunele noi trebuie sa respecte noul standard (i-Size), iar cele care sunt deja pe piata nu sunt obligate sa se recertifice. Obiectivele noului standard sunt de a usura procesul de achizitie al scaunului auto, de a creste gradul de compatibilitate dintre scaun si masina si de a promova rear-facing (transportul cu spatele la sensul de mers) pana la 15 luni.

Principalele diferente dintre cele doua sunt urmatoarele:

ECE R44/04
Vechi
Scaune clasificate in functie de greutatea copilului
Scaunele auto clasificate in grupe (Grupa 0+, 1, 2, 3)
Copiii pot fi transportati cu fata la sensul de mers de la o greutate de 9 kg
Se aplica scaunelor cu prindere in centuri si celor cu prindere in Isofix
Testare la impact frontal si din spate
Manechinii de tip P utilizati pentru teste au 4 senzori
ECE R129 (i-Size)
Nou
Scaune clasificate in functie de inaltimea copilului

Fara alte clasificari, se doreste simplificarea
Copiii trebuie transportati cu spatele la sensul de mers pana la o varsta de 15 luni
Se aplica doar scaunelor cu prindere Isofix

Testare la impact frontal, din spate si lateral

Manechinii de tip Q utilizati pentru testare au 32 de senzori

De ce este i-Size mai sigur?

Copiii beneficiaza de siguranta crescuta a spatelui si a gatului.

Copiii trebuie sa calatoreasca cu spatele la sensul de mers (rear-facing) pana la 15 luni.

Trebuie sa folositi Isofix pentru ca se instaleaza mai usor si sunt reduse sansele de montaj eronat.

Alegerea scaunului se face in functie de inaltimea copilului si nu a greutatii acestuia.

Ce inseamna i-SIZE?

 – ISOFIX

– selectie pe inaltime

– impact lateral protejat

– zero erori de instalare

– extindere perioada rear facing

Testele de impact sunt diferite de standardele de siguranta si nu afecteaza punerea pe piata a produsului, insa companiile care se respecta isi trimit spre testare fiecare scaun auto.

ADAC

ADAC este o organizatie ce reprezinta interesele proprietarilor de masini din Germania si care testeaza si scaunele auto. Este cea mai mare organizatie de automobilisti din Europa cu peste 16 milioane de membri si este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai importante centre de testare din Europa.

Testele create de ADAC sunt unele extreme pentru ca viteza si incarcatura depasesc standardele Europene si sunt aproape la fel de dure ca cele EuroNCAP pentru masini. Sunt verificate impactul frontal si cel lateral cu caroserii reale pentru a fi cat mai realiste cu putinta. Pe langa testele de siguranta sunt luate in considerare si alte criterii. 

Puteti verifica evaluarile folosind numele produsului pe siteul lor. ADAC.DE

STIFTUNG WARENTEST

Stiftung Warentest provine tot din Germania si este o companie independenta care nu accepta nici un fel de reclama. Aceasta organizatie de testare isi realizeaza evaluarile impreuna cu ADAC.

Puteti verifica evaluarile pe siteul lor –Stiftung Warentest

WHICH

WHICH provine din UK si testeaza in mod anonim diferite produse, printre care si scaunele auto, din mai multe puncte de vedere: siguranta accident, ergonomie, calitate materiale, montaj etc.Ei clasifica foarte simplu rezultatele testelor : BEST BUY si DO NOT BUY.

Puteti verifica pe siteul lor evaluarile WHICH

PLUS

Evaluarile PLUS sunt usor diferite si mult mai dure prin comparatie cu celelalte mentionate. In realizarea testului se folosec viteze mult mai mari de impact frontal si lateral decat cele din standardele europene iar distanta de franare este considerabil mult mai mica astfel incat sunt masurate fortele aplicate asupra gatului si spatelui copilului.

Scaunele sunt de obicei facute praf in timpul testului, iar acelea care reusesc sa treaca cu brio acest test le veti observa ca fiind mai scumpe. Nu toti producatorii au curajul de a da acest test.

Codul Rutier prevede cu ultimele modificari reguli clare cu privire la transportul copiilor in masina si a scaunelor auto. Desi amenzile nu sunt atat de mari se fac progrese in ceea ce priveste siguranta copiilor. Din pacate in cazul transportului public de persoane nu exista nici un fel de restrictii pentru ca cel mai probabil capacitatile tehnice sunt limitate.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

CLASIFICARE

In functie de directia de deplasare sunt doua categorii de scaune auto: cu fata la directia de mers si cu spatele la directia de mers. Conform ultimelor cercetari se confirma faptul ca cea mai mare siguranta pentru copil o ofera scaunele auto care sunt cu spatele le directia de mers.

Cu spatele la directia de mers

Aceste scaune auto pot fi de pana la 5 ori mai sigure decat cele cu fata la directia de mers pentru ca protejeaza mult mai bine gatul si spatele micutului in caz de impact frontal

Suna pentru a vorbi un specialist certificat in montarea scaunelor auto 0771-561-035

Ce spun specialistii?

„Rear-Facing este un concept introdus de un cercetator din Suedia si inspirat din modul in care calatoresc cosmonautii.

La bebelusi, un sfert din greutatea totala a corpului este reprezentata de cap. De aceea, in momentul unui impact, daca bebelusul este asezat cu fata catre sensul de mers, capul este proiectat in fata, antrenand in aceasta miscare de balans zona foarte fragila a coloanei cervicale (gatul), iar riscul unei astfel de miscari bruste poate fi asa numita “decapitare interna”. Nu este nevoie de un impact ci doar de o frana brusca in traficul din Bucuresti pentru ca un astfel de incident nefericit sa se petreaca.

Acesta este motivul pentru care de ani buni, toate scoicile sunt astfel proiectate incat sa fie montate doar cu spatele catre sensul de mers. Standardul i-Size mentioneaza ca varsta pana la care este obligatoriu sa transportam astfel bebelusii varsta de 15 luni.

Totusi, in Suedia, tara care este lider Mondial in materie de siguranta rutiera, studiile au demonstrate ca optim ar fi sa transportam copiii astfel pana la varsta de 4 ani, acesta fiind renumitul concept de Rear-Facing prelungit.

Din pacate, nu toate scaunele care ofera aceasta varianta de transport sunt automat cele mai sigure scaune, testele de impact gen ADAC sau Which, demontand acest mit pentru cateva modele, unele apartinand chiar unor branduri cunoscute.

Marea problema pentru un parinte este ca aceste scaune din categoria Rear-Facing Prelungit au preturi ridicate (preturile brandurilor de top pentru astfel de modele fiind in jur de 2000-3000 lei)”

Mircea GHICA – Expert Certificat IOSH

Cu fata la directia de mers

Incercati sa tineti copilul in scaune auto cu spatele la directia de mers cat mai mult timp sau macar pana la 2 ani cand puteti utiliza si scaunele auto cu fata la directia de mers.

Suna pentru a vorbi un specialist certificat in montarea scaunelor auto 0771-561-035

Ce spun specialistii?

„Scaunele Forward-Facing (orientate cu fata catre sensul de mers) sunt niste scaune sigure si au certificari in acest sens fiind testate de ADAC si Which. Nu vor fi insa niciodata la fel de sigure pentru un copil mic precum un scaun Rear-Facing si e aceea nu vor trece testul de siguranta Plus, cel mai dur test de impact al industriei de profil. Insa, nu exista inca o lege sau un standad de omologare pentru scaunele auto care sa impuna Rear-Facing-ul prelungit, desi, la nivelul Comisiei Europene s-au facut anumite demersuri incepand cu anul 2018 in acest sens si este foarte posibil ca sa devina in curand o cerinta obligatorie pentru producatorii de scaune auto in vederea omologarii si astfel preturile sa scada (pentru ca fiind mai multi jucatori pe piata, automat competitia va creste).”

Mircea GHICA – Expert Certificat IOSH

GRUPA 0

0 – 10 Kg

&
0 – 9  luni

GRUPA 0+

0 – 13 Kg

&
~ 0 – 15 luni

GRUPA 1

9 – 18Kg

&
9 luni – 4 ani

GRUPA 2

15 – 25 Kg

&
~ 3 – 7 ani

GRUPA 3

22 – 36 Kg

&
~ 6 – 12 ani

CENTURI

> 36 Kg

&
>12 ani

REarWARD

Cu spatele la sensul de mers

&
0-105 cm

ISOFIX

0 – 4 ani

FORWARD

Cu fata la sensul de mers

&
100 – 135 cm

ISOFIX

4-11 ani

Scaunele auto se pot atasa in masina prin doua sisteme: ISOFIX si centurile masinii. Montajul corect al acestora crescte considerabil gradul de protectie al copilului. Pentru evitarea erorilor discutati cu persoanele autorizate in montaj.

Ce spun specialistii?

„Indiferent de scaun, Rear-Facing sau Forward-Facing, o alta recomandare atat a ADAC, cat si a comisiei speciale din cadrul UE este ca scaunul sa fie corect montat, iar acest montaj sa fie facut de o persoana autorizata. In cazul unui impact, un scaun incorect montat poate deveni o arma mortala atat pentru copilul transportat in scaun, cat si pentru ceilalti pasageri. Si din experienta, la multe scaune problema din cadrul testelor de impact a fost fix desprinderea lor de e baza Isofix , saun din conectorii Isofix si proiectarea in fata. Un montaj in centuri, corect facut de catre un specialist, poate fi mai sigur decat un sistem Isofix prost.  In plus, un scaun cu montaj in centuri are si un pret mai mic si este mai accesibil pentru mai multi parinti.

Sensul montarii de catre specialist este si acela de a verifica compatibilitatea intre scaun si autoturism, am intalnit nenumarate situatii in care parintii s-au ghidat numai dupa brand, sau dupa existenta Isofix-ului la un scaun auto si nu au verificat daca acel scaun scump chiar se potriveste pe masina (adica daca inclinarea, lungimea banchetei sunt potrivite pentru scaun, daca conectorii Isofix se prin fest in locasurile speciale de pe bancheta) si astfel, in loc de a oferi siguranta maxima celui mic, l-au expus la riscuri mari.”

Mircea GHICA – Expert Certificat IOSH

ISOFIX

Este un standard international de ancorare al scaunului auto de caroseria masinii pentru protectie superioara la impact. Denumirile pot fi diferinte in functie de regiune: ISOFIX = LATCH = CANFIX = LUAS = UCSSS

Pe langa sistemul de prindere din scaun acestea mai pot avea unul din doua elemente suplimentare de securitate care au rolul de a bloca rasturnarea scaunului in caz de impact: chinga prinsa in spatele scaunului sau picior de fixare in podea.

Slide pentru a vizualiza si prinderea in centuri

CENTURA MASINII

Acest tip de prindere este la fel de sigur ca si ISOFIX daca sunt respectate toate instructiunile de montaj si daca este pozitionat corect in masina. Majoritatea scaunelor auto au sistem dublu de prindere (centuri si ISOFIX) insa veti gasi si modele doar cu unul din sisteme. Verificati cu mare atentie ghidul si asigurati-va ca centurile sunt corect ancorate de scaunul copilului.

Slide pentru a vizualiza si prinderea in ISOFIX

Criterii de alegere – checklist

Sunt foarte multe elemente pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti scaunul copilului, de aceea urmati acest checklist, fix in ordinea data.

Masina

Cititi manualul

Inainte de a pleca in aventura cititi cu atentie manualul de instructiuni al masinii pentru a verifica specificatiile tehnice: daca are sau nu ISOFIX, cate ISOFIX pot fi montate pe masina, ce dimensiuni are bancheta din spate, daca puteti sau nu monta scaun cu picior, daca are sistem de prindere chinga in spatele scaunului, etc.

Varsta

Cat il folositi?

Porniti de la varsta pe care o are copilul acum si vedeti pana cand vreti sa il folositi. Apoi verificati tabelul de inaltime/greutate (cel pe care il puteti folosi si pentru carucioare) si abia apoi verificati specificatiile scaunelor auto. S-ar putea sa fie mai convenabil financiar sa achizitionati un scaun auto convertibil care sa se modifice odata cu copilul vostru si sa il folositi de la 0 la 5-6 ani.

Descarca tabel baiat
Descarca tabel fata
Dimensiuni

Cat de mare?

Nu va luati doar dupa specificatiile tehnice ale scaunului auto, acestea pot fi inselatoare. Trebuie neaparat sa verificati dimensiunile in masina voastra. Fiecare scaun are grad de inclinare diferit, distante diferite fata de bancheta din spate s.a.m.d. Trebuie probat scaunul inainte de a-l cumpara, asa cum faceti test drive la masina sau testati un telefon in showroom. Este vorba despre siguranta copilului, despre o decizie care poate face diferenta dintre viata si moarte.

Certificarea

Cititi manualul

Inainte de a pleca in aventura cititi cu atentie manualul de instructiuni al masinii pentru a verifica specificatiile tehnice: daca are sau nu ISOFIX, cate ISOFIX pot fi montate pe masina, ce dimensiuni are bancheta din spate, daca puteti sau nu monta scaun cu picior, daca are sistem de prindere chinga in spatele scaunului, etc.

!!! ATENTIE !!! Un scaun poate avea un punctaj general mare obtinut la testari dar daca va uitati pe fiecare criteriu in parte s-ar putea sa fi primit punctaj mic la siguranta si punctaj foarte mare la gradul ecologic al materialelor utilizate.

Instalarea

cum il folositi?

Sa presupunem ca ati ajuns in punctul in care aveti lista scurta creata, acum trebuie sa verificati modalitatea de montaj.

 • 86% din familii au pozitionat nou-nascutul in mod incorect in scaun.
 • 77% din parinti au instalat incorect scaunul.
 • 69% dintre copii centurile tensionata insuficient
 • 2 din 5 scaune sunt montate sub un unghi de inclinare incorect.
 • 1 din 3 scaune are centurile lasate din fanta incorecta
 • Unul din 5 parinti foloseste un scaun necertificat
 • 44% din scaunele instalate in centuri se misca pe bancheta mai mult de 2.5 cm.
 • Jumatate din scaunele care utilizează centurile de siguranta nu au blocat retractorul centurii de siguranta.
 • Multi parinti au folosit incorect ghidajul pentru montarea centurii de siguranta.
 • 11% din scaune aveau centurile rasucite, ceea ce poate reduce eficacitatea acestora in eventualitatea unui accident.
Intretinerea

Se spala?

Daca utilizati un scaun timp de 4 ani veti fi nevoit sa il si curatati din cand in cand iar acest lucru poate fi realizat doar daca partile textile si pernele sunt detasabile. Verificati acest aspect atunci cand va duceti in showroom sa vedeti scaunele auto din lista scurta.

Accesorii

Mai am nevoie?

Da, accesoriile nu sunt doar pentru a creste valoarea vanzarilor retaileri-lor, ci sunt chiar necesare. Sa presupunem ca aveti un scaun rearward (rearfacing) si sunteti singuri in masina. Cum veti putea vedea copilul in spate? Cum veti comunica cu el? Aveti nevoie de un set de accesorii care sa cuprinda si o oglinda montata in asa fel incat sa aveti acces la micut si el la voi.

10 TIPS & TRICKS

Atunci cand va pregatiti sa montati scaunul auto fiti atenti la urmatoarele trucuri:

Review scaune auto

Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, EN1888, EN12790, FMVSS213, ASTM F833, ASTMF205

Rearfacing

0-13 Kg (15 luni)

ISOFIX & Centuri siguranta

Centura in 5 puncte

Protectie impact lateral

Pozitie ergonomica

Greutate: 6.5kg

Dimensiuni: 99cm (H) x 44cm (l) x 66cm (L).

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – se transforma in carucior si este acceptat in avion

MATERIALE – foarte fine la atingere, rezistente si usor de intretinut

MONTAJ – foarte usor de montat de oricine

CONFORT – bebe sta foarte relaxat si linistit

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, EN1888, EN12790, FMVSS213, ASTM F833, ASTMF205

Rearfacing

0-13 Kg (15 luni)

ISOFIX & Centuri siguranta

Centura in 5 puncte

Protectie impact lateral

Pozitie ergonomica

Greutate: 6.5kg

Dimensiuni: 99cm (H) x 44cm (l) x 66cm (L).

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – rearfacing extins dar scaun foarte robust

MATERIALE – toate materialele sunt premium

MONTAJ – foarte usor de montat dar cam greu

CONFORT – bebe sta foarte relaxat si linistit

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44/04, Grupa 0+

Rearfacing

0-13 Kg (15 luni)

ISOFIX & Centuri siguranta

Ajustare automata a scaunului pe inaltime

Protectie impact lateral

Sistem telescopic de protectie in caz de impact lateral (L.S.P. System)

Greutate: 5.5kg

Dimensiuni: 66 x 44 x 39 – 56.5cm

Compatibilitate masini: vezi pe CYBEX

SIGURANTA – ADAC – Scor siguranta FOARTE BUN (++)

SPECIALITATE – acceptat in avion si se monteaza pe carucior

MATERIALE – usor de intretinut, rezistente

MONTAJ – se instaleaza usor si in ISOFIX si in centura masinii

CONFORT – bebe sta confortabil datorita pernelor speciale.

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: i-Size R129 – Rearfacing

0-13 Kg (18 luni)

Sistem de ajustare in toate directiile, inclusiv manerul

ISOFIX & Centuri siguranta

Centura in 5 puncte

Sistem cu un singur click pentru o montare corecta si totodata rapida

Pozitie ergonomica

Greutate: 4.5kg

Dimensiuni: 66 x 44 x 61 cm

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – este foarte usor si se monteaza pe carucior

MATERIALE – calitatea este inalta de la pernute la textile

MONTAJ – cu un singur click

CONFORT – se muleaza usor in jurul bebelusului

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: UNECE-Reg.129, BS-EN-12790, ECE R-129 i-SIZE – Rearfacing

0-87 cm (15 luni)

Protectie sporita la impactul lateral.

ISOFIX & Centuri siguranta

Centura in 5 puncte

Sasiu rezistent la soc

EPP, spuma absorbanta de energie pentru gestionarea eficienta a impactului.

Greutate: 5 kg

Dimensiuni:66 x 45 x 62 cm

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – compatibil cu mai multe carucioare

MATERIALE – cusaturi fine si textile de calitate

MONTAJ – ISOFIX montat cu un click si centura este intuitiv de instalat.

CONFORT – in pozitia corecta bebe sta fara probleme

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, frontfacing

Insert pentru copii mai mici (9-18 kg)

9-36 Kg (9 luni  12 ani) (grupa 1/2/3)

ISOFIX & Centuri siguranta

Centura in 5 puncte

Protectie impact lateral

Pozitie ergonomica, perne cu memorie, 4 pozitii de inclinare pentru plus de confort.

Greutate: 11kg

Dimensiuni: 50 x 44 x 60 cm.

SIGURANTA – ADAC – neevaluat inca – produs nou

SPECIALITATE – convertibil si dinamic cu ajustarile

MATERIALE – foarte placut la atingere

MONTAJ – ISOFIX se monteaza instant, pentru centuri cititi instructiunile

CONFORT -copii s-au simtit „roboti” in el… :), dar Aaron (3 ani) ar fi vrut sa vada mai mult pe geam

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, frontfacing

Grupa 1/2/3 (9 – 36 kg).

Protectie laterala la impact lateral (sistem L.S.P.).

ISOFIX & Centuri siguranta

Se prinde in centura masinii

Sistem de ventilatie optimizat.

Pozitie ergonomica – ajustarea tetierei pe inaltime in 12 pozitii.

Greutate: 5kg

Dimensiuni: 42 x 54 x 63 cm.

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – protectie superioara in frontfacing

MATERIALE – totul se spala la 30 de grade.

MONTAJ – intuitiv si cu risc mic de a gresi

CONFORT – scutul poate crea unele neplaceri unor copii mai mari (ca dimensiune nu ca varsta)

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, rearfacing + frontfacing

Grupa 0-1-2-3 Recomadat de la nastere si pana la 12 ani (0-36 kg).

0-13 Kg (15 luni)

ISOFIX & Centuri siguranta. Cadru din oțel armat.

Centura in 5 puncte

Protectie la impact lateral cu tehnologia True Shield.

Tetiera reglabila pe inlatime in 10 pozitii. Spatar cu 4 pozitii de inclinare.

Greutate: 8.8kg

Dimensiuni: 50.49 x 41.2 x 64.77 cm

SIGURANTA – ADAC – neevaluat inca – produs nou

SPECIALITATE – all in one

MATERIALE – par facute sa dureze o viata si sunt lavabile

MONTAJ – dupa ce cititi bine instructiunile va fi usor de montat. Nu e intuitiv si puteti face greseli daca nu urmati pasii

CONFORT – toti copii au stat foarte bine si le-a placut, m-au intrebat totusi daca aveam pe verde.

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, EN1888, EN12790, FMVSS213, ASTM F833, ASTMF205

0 luni la 6 ani (0-25 kg)

0-13 Kg (15 luni)

Centuri siguranta – cadrul ranforsat cu otel este extrem de rezistent la impact

ocupa mai putin spatiu pe bancheta din spate

Protectie impact lateral

Pozitie ergonomica, scaunul este captusit integral cu spuma EPP ce absoarbe energia cinetica.

Greutate: 13.7 kg

Dimensiuni: 39 x 45 x 74 cm.

SIGURANTA – ADAC – neevaluat inca – produs nou

SPECIALITATE – rearfacing extins (0-25kg) si incap 3 pe bancheta din spate

MATERIALE – au un aspect satinat foarte placut

MONTAJ – pentru instalarea corecta aveti nevoie de instructaj

CONFORT – e ca un fotoliu nu ca un scaun…

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, frontfacing

Grupa 2/3 – 15-36 kg (4 – 12 ani)

0-13 Kg (15 luni)

ISOFAST & Centuri siguranta – Ghidaj integrat al centurii de siguranta in tetiera

Centura in 5 puncte

Side Impact Protection cu spuma EPS – sistem patentat de absorbtie a socurilor in caz de impact lateral

Protectie speciala pentru zona cervicala si zona capului

Greutate: 7kg

SIGURANTA – ADAC – Scor total BUN (+)

SPECIALITATE – se transforma in inaltator

MATERIALE – catifelate si se pot spala la masina

MONTAJ – rapid si intuitiv, se fixeaza usor

CONFORT – Copiilor le-a placut ca au mai mult spatiu lateral

Ce este special?
Imagini
Specificatii tehnice

Standarde de siguranta: ECE R44, front facing

Grupa 2/3 15-36 kg (4 – 12 ani).

Reglabil in toate directiile

ISOCATCH & Centuri siguranta – Ghidaj integrat al centurii de siguranta in tetiera 

Centura in 5 puncte – Protectie speciala pentru zona cervicala si zona capului

Sistem revolutionar cu spuma EPS pentru amotizarea vibratiilor si socului prin impact lateral

Pozitie ergonomica

Greutate: 4.5kg

Dimensiuni: (L)24 x (l)42 x 64(H) cm

SIGURANTA – ADAC – neevaluat inca

SPECIALITATE – se transforma in inaltator

MATERIALE – de Formula 1 – foarte atent lucrate

MONTAJ – se instaleaza rapid si intuitiv

CONFORT – Aaron a spus ca acum e ca Fulger MC-Queen… orice ar insemna asta. 🙂

Ce este special?
Imagini

Vezi ce scaun auto ti se potriveste

Mesajele voastre