Vara in natura sau o vara petrecuta ‘altfel’

Mi-am petrecut copilaria la bunici. Adoram sa vina vacanta mare si sa fug la ei. Nu erau departe de Bucuresti dar pentru mine insemna stat mult afara, alergat desculta prin curte, catarat in nucul de deasupra curtii gainilor si mai ales joaca cu toate animalele.
Bunicii aveau o curte mare plina de tot felul de legume si o bolta de vita de vie ce ne oferea umbra de razele puternice ale soarelui la pranz.
Si acum tin minte gustul rosiilor culese cu mana mea, frecate de tricou (caci nu erau stropite cu nimic) si mancate pe nerasuflate.
Dupa vacanta cand ne strangeam la scoala toti colegii si povesteam ce am facut toata vara imi era mila de colegii care aveau bunicii tot la oras si nu experimentau nimic din ceea ce faceam eu.

Cand am ales gradinita copiilor mei un mare avantaj a fost curtea imensa direct in padure. Maria si Alexandru se bucura de tot felul de activitati tot timpul anului, dar vara e o intreaga nebunie.
Dan, directorul gradinitei, este omul care a adus tot ce a fost mai frumos din copilaria mea, in zona de nord a capitalei.

Spune-mi te rog, ce este scoala de vara?
Dan: Este vacanta de altadata, relaxare si distractie in mijlocul naturii. Este vacanta de care generatia mea si a ta au avut parte. Este vacanta care ne incarca bateriile pentru inca un an de gradinita sau scoala.

De unde a pornit ideea?
Dan: De la cateva informatii care ar trebui sa puna pe ganduri toti parintii.
Copiii din ziua de astazi isi petrec foarte mult timp in fata televizorului, telefonului si/sau a tabletei si foarte putin timp sau deloc in aer liber.
Recomandarea organizatiei mondiale este ca cei pana intr-un an sa se joace in aer liber minim o ora per zi iar cei peste un an minim 3 ore per zi
In ultimii 10 ani s-a dublat numarul copiilor care au intentie de suicid din cauza presiunii academice din scoli.
Mai multi psihologi si pediatrii din SUA recomanda ca in vacanta de vara copiii sa se joace, dar nu pe tableta 🙂 si sa uite de scoala.
Natura relaxeaza pe oricine.
Avand toate aceste informatii ne-am dat seama cat de importanta este o vacanta de calitate petrecuta in mijlocul naturii.

Cine poate veni?
Dan: Oricine dar din pacate din exteriorul gradinitei nu putem inscrie mai mult de 3-5 copii per grupa, intrucat copiii din gradinita au prioritate.
Inscrierile pentru scoala de vara vor incepe in luna iunie. Probabil si in acest an, din pacate, vom dezamagi foarte multi parinti cand le vom spune ca nu mai avem locuri libere.
Anul trecut inscrierile se faceau miercuri pentru saptamana urmatoare iar miercuri pana la ora 12 se ocupau toate locurile pentru copiii din afara gradinitei.
Anul acesta am decis sa facem inscrierile in iunie ca pana la sfarsitul lunii iunie sa stim daca mai sunt locuri libere iar parintii care ar fi vrut sa vina la noi sa se poata orienta, din timp, catre alte locuri.

Ce fel de activitati aveti anul acesta?
Dan: Activitatile au fost alese de copiii din gradinita:
– copiii vor sa se distreze in apa asa ca le vom pune la dispozitie tobogane gonflabile cu apa
– copiii vor sa se joace in noroi asa ca vom avea zona de noroi mai distractiva decat anul trecut
– copiii vor tiroliana asa ca ne-am conformat
– copiii au mai cerut si noi le vom oferi : dans, muzica, petrecere, drumetii in padure (cei peste 8 ani vor avea drumetii cu bicicletele), explorarea naturii, sport, cursuri de cercatasi si supravietuire in natura, gradinarit etc si toate acestea in mijlocul naturii, printre pomi seculari, pomi fructiferi, legume si animale.

Detaliile despre gradinita le gasiti AICI. Nu stiu cate si daca mai sunt locuri pentru vara aceasta dar merita sa incercati pentru experienta.
Pentru Scoala de vara se plateste taxa pe saptamana, astfel incat va puteti inscrie copilul pentru minim 5 zile de distractie.

Pe noi aici ne gasiti o buna parte din vara aceasta. Cu cine ma vad?

Pozele sunt luate de pe pagina de facebook Karin’s Kids Academy.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre