Copiii – ceata de ingeri ai pamantenilor (Impartasania la copii)

Pentru ca suntem in prag de Sfinte Sarbatori voi vorbi de marea importanta pe care trebuie sa o acordam copiilor pentru ai duce de mici la Sfanta Impartasanie.
Copiii mai ales cei care sunt pana in sapte ani si nu au nevoie de spovedanie, bine este sa-i impartasim chiar si in fiecare duminica.
Cu cat ii vom impartasi mai des cu atat vor fi mai ocrotiti de Duhul Sfant.
Stiu ca multi parinti ‘moderni’ spun ca nu avem nevoie de asa ceva, eu ca parinte ii ofer tot ceea ce are nevoie.
Noi putem sa le oferim DRAGOSTEA noastra care e vitala precum pentru flori este lumina.
Le oferim mancare si haine care si ele sunt vitale pentru copii precum apa la plante.
Dar nu este de ajuns. Sunt atatea lucruri care-i agaseaza din toate partile pe copii, cat si pe cei mari incat daca nu cautam un echilibru in toate cu greu vom face fata tuturor solicitatilor care din zi in zi sunt tot mai multe pentru un timp tot mai limitat.
De aceia pentru a ii duce cat de des putem la Sfanta Impartasanie este ca si cum ti-ai asigura doza de lumina pentru suflet, de sanatate pentru trup si de echilibru pentru inima.
A primi Sfintele Taine inseamna a primi in taina sufletului tau o bucatica de Dumnezeire care te fereste de boli si de toate relele pamantului.

Cunosc parinti care afirma ca pentru copiii lor Sfanta Impartasanie este cel mai bun medicament fiindca nu s-au imbolnavit de nici o boala de cand ii imparasesc.
Asadar asezati-va copiii in lumina lui Hristos, duceti-i si-i impartasiti cat mai des.
Stiu ca mai ales acum in prag de sarbatori este aglomerat si parintii fac mari eforturi si pierd  timp pretios cu mersul la biserica.
Dar credeti-ma nu este um timp pierdut. E un timp castigat. E un timp in care ii asezati in suflet copilului lumina si har. Si acestea vor prinde radacini si-l vor tine toata viata departe de toate relele pamantului si de toate nenoricirile vietii.
Copiii se impartasesc pana la varsta de sapte ani dupa care e bine sa-i cautam un duhovnic intelept care sa-l spovedeasca dar care sa-l si formeze duhovniceste.

Asa copiii in umbra bisericii, la adapostul Crucii lui Hristos vor creste luminos si frumos. Vor fi adultii de maine a caror fapte va vor aduce bucurie in suflet si in viata.
Intram in Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos si se cuvine sa fim mai buni, mai blanzi si mai intelegatori cu cei din jurul nostru.
Va propun un exercitiu: ca macar in aceasta saptamana sa cautam sa NU JUDECAM pe nimeni. Sa ne judecam doar faptele, trairile, cuvintele pe care le rostim. Doar dupa o saptamana vom deveni mai intelepti si vom intelege ca schimbarea societati incepe cu schimbarea noastra.
Pe cei din jur nu poti sa-i schimbi, dar daca te schimbi pe tine, adunai lumina in sufletul tau si vei face carari de lumina pe unde vei umbla iar in cer steaua ta se va reaprinde de bucurie.

Sa aveti BUCURIE in suflet, pace si iubire-n casa.

Bubu

Mesajele voastre