5 reguli de baza pentru vizita unui nou-nascut

Fiecare familie are propriile principii cand vine vorba de vizite si nou-nascuti.
La Maria nu am primit pe nimeni in vizita primele luni. In prima luna nici mama nu a venit. Si nu pentru ca era primul copil, ci pentru ca era iarna!

Prima vizita se face in functie de sezon!

Conteaza mult sezonul in care se naste copilul. Daca acesta vine intr-un sezon in care virusii umbla din floare in floare, recomandarea mea este sa il tineti departe de orice vizita. Cei care vin pot parea sanatosi dar pot fi purtatori. Nou-nascutii sunt foarte fragili si iau cu usurinta orice.
Daca e vara, atunci riscurile sunt minime.
La Alexandru dadeam primul gratar cand avea 3 saptamani cu familia. Eram vreo 8 adulti si 5 copii de diferite varste, dar am stat in curte.

NU mergeti neanuntati si NU intarziati!

Desi mie mi se pare o regula care se aplica tot timpul, sunt multi care vor sa faca ‘Surprize’.
Suprizele sunt frumoase cand esti in liceu, la facultate sau abia te-ai mutat singura.
Cand abia te misti dupa nastere, copilul tipa de nu stii ce sa ii faci, nu ai facut un dus de 3 zile si frigiderul e gol, ultimul lucru pe care vrei sa il faci e sa zambesti …. oricui. Daca vreti doar sa salutati din usa, lasand si vreo 3 tavi de mancare, atunci e extraordinar!

NU cereti bebelusul in brate!

Bebelusul nu ar trebui sa stea in alte brate in afara de cele ale parintilor in primele saptamani.
Din aceeasi categorie, nu il pupa si nu ii respira in fata. Adultii pot fi purtatori sanatosi cu diferite virusuri.

NU faceti poze bebeluslui fara voia mamei si NU le postati pe retelele de socializare!

Ce faci tu cu viata ta si copiii tai e problema ta, dar nu poti posta poze cu alti copii fara sa le ceri voie parintilor. Poate ca parintii inca nu l-au prezentat lumii sau poate nici nu vor dori sa o faca.

Abtineti-va de la sfaturi si povesti cu comparatii!

Desi bine intentionati, nu oferiti sfaturi daca nu va sunt solicitate. Nici nu incepeti sa povestiti ce ati facut voi in nu stiu ce situatie. Fiecare familie alege doar pentru ea si nimeni NU detine adevarul absolut. Ceea ce ati ales pentru voi nu inseamna ca va functiona si pentru altcineva. Daca mama va intreaba, atunci puteti raspunde dar cat mai obiectiv.

Anul trecut scriam o lista cu cateva idei de cadouri pentru bebelusi. O gasiti AICI.

Bebe Achim vine in aprilie. La noi nu este cazul sa vina nimeni neanuntat, mai ales ca stam departe de oras. Pentru primele saptamani vom sta in familie mai mult. Noroc ca vine vara repede si nu vom sta mult doar noi.
Voi ce reguli ati avut in primele zile sau saptamani?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre