Turte cu unt, usturoi si patrunjel

Zilele trecute am fost in vizita la prietena mea Andreea de la Taste Bazaar. Din vorba in vorba mi-a spus ca a incercat o reteta noua de turta cu unt si usturoi.
M-am gandit vreo 2 zile pana sa o rog sa imi dea reteta, caci lesinam de pofta.
Imi dadeam seama ca nu o pot face eu, caci nu  m-ar fi tinut picioarele si sarcina nu imi permite, dar am profitat de mama si cu instructiuni clare dar si supravegherea mea la prajit, au iesit niste minuni.
Primele doua le-am mancat goale, fierbinti, caci nu imi mai trebuia nimic.
Voi le puteti combina cu ce credeti ca este mai bun de intins pe ele.

Ce va trebuie pentru aluat:
Apa calda 1/4
O lingurita de miere
Drojdie uscata plic
Lapte cald 3/4
Jumatate de iaurt de bivolita
Faina 600-700 grame (cat incape)
Sare praf
O lingurita de bicarbonat
Unt topit simplu de uns

Ce va trebuie pentru uns, dupa prajit:
Unt topit amestecat cu un praf de sare, 3 catei usturoi si patrunjel taiat marunt

Intr-un bol puneti mierea, apa calda si drojdia si lasati-le 5-10 minute la odihni.

Adaugati laptele, iaurtul, bicarbonatul, sarea si faina pana se incorporeaza toata faina si devine un aluat.
Framantati 2-5 min, puneti aluati intr-un bol si il lasati la dospit o ora, acoperit cu o folie de plastic la loc cald.

Dupa ce trece timpul, impartititi aluatul in mai multe bile mici.
Intindeti fiecare bila, ungeti turta pe ambele parti cu unt simplu si puneti 1 min pe fiecare parte in tava incinsa si unsa cu ulei de masline.

Cand le scoateti le mai ungeti o data cu untul cu sare, usturoi si patrunjel.


Le lasati la racit sau le mancati calde, cum va lasa inima. Important este sa faceti cat sa ajunga la toata familia.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre