3 activitati pentru bunici de jucat cu nepotii

Se spune ca atunci cand devii bunic dai in mintea nepotului. Din pacate, sunt foarte multe mamici care imi scriu ca bunicii lor nu stiu exact ce sa faca cu nepotii. Ii duc in parc, ii cocolosesc, sunt umbra lor, ii indoapa dar nu stiu cum sa ii educe prin joaca.

Tatal meu este bunicul cu care picii mei se distreaza intr-un mod total diferit decat o fac cu Bubu (mama mea).
Pe bunicul il fac calul lor cel mai des, iar el nu are nimic impotriva. Nu stiu ce zice spatele lui, dar asta e treaba lui. Joaca fotbal cu ei in curte vara si ii scoate in diverse parcuri, unde hranesc impreuna porumbei.
Mamei ii place sa se implice activ in jocurile lor. Zilele acestea este la noi, asa ca am si filmat-o.

1. Ora de poveste
Pe cat de banala suna pe atat de putin o fac bunicii. Ce-i drept prinde la copiii care sunt obosnuiti cu povestile de la parinti.
Recunosc cistit, m-am bucurat sa iau pauza de povesti si doar sa le ascult.

2. Ora de pictura
Mama pixteaza de mai bine de 20 de ani. La noi picteaza cu acuarelele lor. La ea, picteaza pe geam cum stie doar ea sa o faca. Iar ai mei sunt mega incantati.

3. Jocuri de dezvoltare al limbajului
Avem acasa un set de cartonase cu activitati. Sunt 5 ani+, asa ca pe marea majoritate nu le putem face inca exact asa cum scrie in cartonas, asa ca pe unele inventam pe loc in functie de imagine.
Preferatul Mariei este: Ce NU punem in tort. Ne distram maxim in familie cand fiecare pe rand are de spus cate-un lucru.

Ce mai fac ai mei cu bunica? Rad mult. Mama ii gadila si ii alearga prin casa iar pentru ei este mega distractie.

La voi cum se distreaza bunicii cu nepotii?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre