Despre Noaptea de Revelion sau cum am lasat copiii singuri acasa…

Ei da si daca va spun ca nu e prima oara, cam ce spuneti? Mai bine sa va povestesc, sa nu credeti ca suntem chiar asa oribili..

Stiti ca eu nu sunt pentru exceptii de la programul copilului nici de Revelion, nici de ziua lui, nici…in alte ocazii. Orbila, ce sa fac? Ca fiecare om si casa, avem regulile noastre si pana la 6, 7 ani copilul nu va pupa nici un foc de artificii. Las’ ca nu devine salbatic daca nu vede niciunul pana atunci.
Bun, deci de Revelion am culcat copiii la programul lor de somn. Ba s-a intamplat o minune si cei mici au tinut cu noi, ca au adormit cu 20 de minute mai devrme. Cine nu e parinte habar nu are cat inseamna 20 de minute in plus in lumea parinilor. Rai!

M-am aranjat repede sa cobor cu semi-pijamaua mea la sot. El zambandu-mi ma anunta ca friptura este gata. Nu aveam chef chiar atunci si am zis sa mai stam. Am gasit un film pe Netflix (l-am inceput pe 31, am mai vazut pe 1 ian un pic si l-am terminat aseara!pe pe 2 ian. Nu suntem singurii care vad asa filme, nu?) cand, vecinii de langa noi ne invita pe la ei sa ciocnim ceva. Vecinii nostri au o gargarita de o luna si tot discutam daca sa ne vedem la noi, la ei, macar sa ne salutam.

Noi, cu copiii mai ‘mari’ am zis ca mai bine ca mergem noi sa nu iasa ei cu cea mica din casa. Asa ca am luat cele 2 videofoane cu noi, o farfurie de prajituri (eee daca am fost harnica si le-am facut de sambata. Naiba mai facea daca nu le faceam atunci. O super reteta, o pun vineri pe blog ca este megadelicioasa) si ajungem. La ei ca la toata lumea cu copil mic: plansete ca nu stiu ce are aia mica. O iau si eu in brate, poate, poate se linisteste. Ea nimic.

O alapteaza mami si se linisteste, ba si adoarme. Muta ea copila in bebecosulet langa ea pe canapea si sa ciocnim. Ea si eu cu suc de portocale. Am reusit sa stam 2 ore ….2 ore minunate in care am vorbit mai pe soptite (despre minunatiile vietii de parinte la primul copil. Ce puteam vorbi altceva?) sa nu se trezeasca cea mica. Daca voiam sa ascultam muzica trebuia sa nu vorbeasca nimeni doar sa auzim ce melodie canta.

Revelion de parinti cu bebelusi, Revelion in soapta…
Noi nu am apucat sa mancam inainte de a pleca la ei, nici cand ne-am intors asa ca friptura fu buna fix pe 1 ianuarie la masa de seara.
O fi rau? O fi bine? Viata de parinte…
La voi cum a fost?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre