Supa crema de ciuperci, reteta simpla si gustoasa

Sunt innebunita dupa supele crema. La fel si picii mei. Imi place cand merg la restaurant sa incerc diferite arome, dar nu peste tot le si gasesti gustoase.
Lucru pe care nu l-am inteles, cum Doamne iarta-ma sa ratezi o supa-crema?
Ori erau prea lichide, ori fara gust.

Reteta asta am facut-o de multe ori si chiar azi cu picii mei bolnavi pe langa mine.
Daca la inceputul saptamanii am facut supa de ceapa, cu gandul ca ne trece mai repede raceala, acum am zis sa trecem la alt gust.

Ce aveti nevoie?
O ceapa
2 morcovi
2 cartofi
O felie de telina
500 gr. Ciuperci proaspete
Unt si smantana la sfarsit
Un praf de sare

Cum se prepara?
Taiem bucati toate legumele.
Calim prima oara ceapa, apoi adaugam toate celelalte legume peste si le calim putin.
Turnam apa fierbinte si lasam la fiert 30-40 de minute. Verificati daca sunt morcovii fierti si opriti.


Daca e prea multa apa mai scoateti din ea, sa ramana un polonic jumate de apa. Bagati blenderul peste sau puneti totul la robot.
Dupa ce mixati bine adaugati 4 cuburi de unt, 3 linguri de smantana grasa (eu o prefer pe cea de bivolita) si un praf de sare (daca e pentru diversificare, nu adaugati sare).
Mixati iar totul bine apoi treceti la mancat.

Cum o mancam?
Puii mei cu crutoane de paine, iar cu ciuperci trase la tigaie taiate felii si adaugate in bol.
Fiecare cum doreste 😉
Azi Maria a mancat doua portii. Alexandru a fost fericit cu una si eu ca a mancat. Nu ca nu i-ar placea, dar de 2 zile refuza mancarea si eu ma urc pe pereti. 😁

Pofta mare sa aveti!

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre