Testul de rezistenta al unui cuplu se da in perioada sarcinii!

Stiti ca imi iubesc mult sotia. Va spun asta la aproape fiecare articol. Ce nu v-am spus pana acum e ca fiecare sarcina a ei, adica acele aproape 8 luni frumoase (copiii au fost grabiti), au fost teste de rezistenta in relatia noastra.

Nu stiu cum sunt toate gravidele din lume, dar Ana pe cat e ea de adorabila de obicei pe atat de hormonata a fost in sarcini.
Am avut multe momente cand aveam impresia ca vorbim limbi diferite. Eu spuneam ceva si habar nu am ce intelegea ea de raspundea cu totul diferit de ce ii spuneam eu.
Lacrimi amare pentru ca a vazut un delfin. Tipete cand ma asteptam mai putin. Schimbari de atitudine. Pofte nebune la ore si mai nebune, in anotimpuri gresite.

La prima sarcina am facut 3 luni zilnic gratar pentru ca nu putea manca altceva…eram spaima ganganiilor cu fumul… la a doua a fost ceva mai bine cu mancarea dar parca era pe alta lume cand venea vorba de copil. Avea impresia ca m-am prostit si nu mai stiam cum sa am grija de fetita noastra.

Stiu ca sarcina este foarte grea pentru femei, de fapt, pot doar presupune, pentru ca noi ca barbati, sincer, nuuu vom sti niciodata prin ce treceti. Va spun in schimb prin ce trecem noi: frici si panici.

Frici si panici!

Frici: de a veni acasa dupa un timp ca cine stie ce Godzila ne asteapta in usa sa ne intrebe daca am cumparat lapte batut de care ii era pofta desi ea nu bea niciodata asa ceva. Frici de a vorbi cu voi ca cine stie ce logaritm aplicati limbajului de ne trezim ca de fapt am zis ca vreau sa divortam.
Panici: ca se duce naibii relatia, ca nu vom mai fi niciodata ca la inceput, ca ne-am luat teapa crezand ca viata e lapte si miere, ca daca asa e acum atunci cum va fi mai tarziu…

Sunt cazuri in care din punct de vedere medical, la toti hormonii stransi, se adauga si abstinenta (pentru ca ar dauna bebelusului). Atunci sa te tii! Hormonii de la ea si hormonii de la el, iese sigur un razboi. Cuplurile acelea merita medalii, daca e sa ma intrebati pe mine.

Ce pot spune taticilor sau viitorilor tatici este ca dupa primele saptamani sau luni, depinde de caz, viata de cuplu va fi ca la inceput daca amandoi luptati pentru asta. Daca va iubiti, va dati timp si aveti rabdare sa treaca perioada neagra, inseamna ca veti trece testul de rezistenta.

Nu cred sa existe perioada mai grea in viata unui cuplu ca atunci cand femeie insarcinata nu este ea.
Ana a trecut deja de 2 ori prin asta si stiu ca daca am mai trece de inca o mie de ori, am trece toate testele.

Comunicati unul cu altul si fiti intelepti pentru momentele cand unul tipa, celalalt sa taca. Macar pana trece ploaia si puteti vorbi rational.

9 luni trec repede, desi nu par. Iar viata care iese din voi, merita asta!

Sotu’ Zanei

Mesajele voastre