Bucura-te de prezent. Ia ce-i bun din trecut. Viseaza la viitor.

In ultimii ani se vorbeste despre o constientizare a prezentului, al momentului, al zilei de azi.
Traim vremuri in care toti suntem intr-o continua alergare si pare ca nu mai avem timp sa ne oprim sa traim.

Nu avem timp de prezent, ne plangem de trecut si ne punem sperantele in viitor.

Ca sa fi bine cu prezentul tau, trebuie sa faci pace cu trecutul in primul rand. Unii dau vina pe parinti pentru cum au iesit ei ca adulti. Usor, usor ne inspiram si noi si in loc sa luam ce a fost bun din copilaria noastra, ne concentram pe ce a fost stricat.
Copilarii perfecte putini dintre noi au avut.
Cu 2 parinti iubitori, nici copilaria mea nu a fost lipsita de evenimente nefericite.
Nefericite dar nu traumatizante. Va povesteam de singura bataie pe care am luat-o de la o fata mai mare intr-o tabara la 6 ani, lucru care mi-a provocat cosmaruri o buna perioada de timp.
Despartitea temporara a parintilor mei cand aveam 12 ani, dar nelipsindu-mi afectiunea nici unuia dintre ei. Au fost oameni intelepti si nu ne-au lasat sa luam parte la certurile lor.
Sau dezamagirea de la 10 ani cand am descoperit ca lumea este intr-o continua miscare si ca lucrurile nu raman la fel pe termen lung.

In loc sa ma concentrez pe aceste lucruri, le-am luat cum au venit si am preferat sa iau in bagajul vietii bucuria de a trai, de a fi si a exista.

Am trait prezentul poate prea constienta ca viata este facuta din clipe, iar constiinta aceasta m-a ajutat sa trec mai usor prin clipele grele, stiind ca sunt doar etape din viata mea.

Visez de cand ma stiu la viitor cu speranta si optimism. Nu stiu niciodata ce ma asteapta dar nici nu as vrea, pentru ca atunci s-ar duce din spontaneitatea vietii si suprizele nu ar mai exista.

Pentru a cladi caractere puternice, ai nevoie de multa incredere, constientizare de sine si iubire fara margini.

Iubeste prezentul, ACUM si actioneaza asa cum te face fericit. Partea frumoasa este ca ACUM este mereu, depinde doar ce alegeri faci tu.

Va invit la un exercitiu:

Luati o foaie de hartie si trageti 3 coloane. Pe prima scrieti trecut, pe cea de-a doua prezent si pe cea de-a treia viitor.
Treceti la casuta din prezent: 3 lucruri care v-au marcat viata. Daca acestea au fost negative, ganditi-va ce puteti face pentru a transforma acele amintiri in lucruri pozitive.
La casuta din prezent: treceti iar 3 lucruri care va bucura sufletul si scrieti si motivele pentru care se intampla asta.
Iar la casuta din viitor: scrieti 3 lucruri pe care vi le doriti si la care sperati sa ajungeti cat mai repede.

Pastrati hartia cu voi si recititi-o din cand in cand. Este un exercitiu cu EU-ul din oglinda.

Multa grija si iubire!

Credit photo: Alina Dobrovolschi Photography

Mesajele voastre