20180829 140633 min 1067x800 - 3 controale OBLIGATORII inainte de inceperea scolii

3 controale OBLIGATORII inainte de inceperea scolii

Inca putin si copiii incep gradinita sau scoala.
Noi am inceput-o in luna mai si nu prea am simtit emotiile. Dar acum, dupa o pauza de 3 saptamani, incep sa se simta si la noi agitatia.

Stiati ca de starea de sanatate depinde si cat de bine vor invata?

Care sunt cele 3 controale de neratat?

Oftalmologic
Daca copilul are probleme de vedere acesta ar putea avea dureri de cap, de ochi, sa se simta obosit si sa nu mai poate fi atent la studiu si profesor.
Mergeti cu copilul la un control oftalmologic unde sa i se masoare distanta pupilara, distanta de vedere si dioptriile.

Pentru o ‘altfel’ de consultatie va invit sa participati evenimentul organizat de Dr. Sinziana Istrate in data de 8 septembrie. Singurul concept al unei clinici de la noi din tara in care copiii se joaca liber, invata, indrageste medicul si este consultat fara frica. (Nu credeati ca este posibil?)
Toate detaliile le gasiti AICI.

Poze (preluate de pe pagina de facebook Optissima) de la evenimentele trecute:

FB IMG 1535531689352 min - 3 controale OBLIGATORII inainte de inceperea scolii

FB IMG 1535531516115 min - 3 controale OBLIGATORII inainte de inceperea scolii

FB IMG 1535531681126 min 1 - 3 controale OBLIGATORII inainte de inceperea scolii

Dentist
Un copil cu dureri de dinti este un copil care nu va da randament la scoala. Nu mai vorbesc de partea estetica in care toti copiii vor rade de el iar partea de socializare ii va fi afectata.
Un consult la 6 luni este OBLIGATORIU pentru oricd copil. Este mai ieftin sa previi si sa platesti o consultatie de control decat sa platesti tratamentul a jumatate de dinti.

Eu o recomand cu drag pe Dr. Ana Conescu, cea la care am fost si la consultul Mariei si a lui Alexandru. Este minunata, are rabdare cu copiii si mai mult de atat stie sa se joaca cu ei. Ai mei de la tinut gura inchisa au trecut la concurs de guri cascate. Abia asteapta urmatoul consult, dar revin cu un articol detaliat despre asta.
O puteti contacta la numarul de telefon: 0744 436 611 si o gasiti la cabinetul dansei, langa spitalul Coltea, Pta. Universitatii.

Medicul de familie
Este cel care evalueaza greutatea, inaltimea, tensiunea arteriala, gatul, nasul si in general confirma daca are o stare generala buna si daca este APT de sport (o conditie foarte importanta pentru a putea face activitatile sportive).

Pentru intrarea in colectivitate unele gradinite cer: avizul epidemiologic, adeverinta medicala pentru inscrierea in colectivitate, rezultatul examenului coproparazitologic si rezultatul exsudatului faringian.

Voi la cate controale v-ati pregatit sa mergeti?

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre