NU mai numărați coronițele copiilor!  

Cu toții declarăm că nu sunt importante coronițele și totuși săptămâna asta mi-a fost invadat facebookul de toate coronițele Pământului.

Nu coronița vă va face copilul om! Nu îl mai frustrați dacă anul acesta ia și vă mândriti cu el pe facebook și la anul nu mai ia.
Nu le mai numărați calitățile prin florile pe care le iau la sfârșit de școală!
Puneți prea multă presiune pe ei.
Spuneți-le lor cât de fericiți sunteți și cât de mândri vă fac, indiferent de ce scrie în carnetul de note.

Coronița NU este despre voi! Nu vă face părinți mai buni și nu vă absolvă de atenția pe care nu i-ati oferit-o.
Coronița nu este garanția că mâine va reuși. Cunosc femei care au luat toată viața doar 10 și sunt secretare într-un birou sau casiere la un supermarket. Întrebați copiii care lucrează ca vânzători și pe care îi găsiți în marile magazine câte coronite au câștigat în viață.

Premiul întâi nu am luat niciodată. Nici nu am simțit vreo presiune să iau. Am luat premiul doi și dacă nu luam nu era vreo problemă. Când ajungeam de la școală mama mă aștepta cu cele mai frumoase coronite făcute de ea din flori de câmp. Mama mea face cele mai frumoase coronite. Nu am plâns vreodată că nu le-am luat la școală. Pentru mama mereu am fost cea mai bună și datorită ei, EU pentru mine am fost mereu cea mai bună.

Am avut o colegă de școală. Nu știu dacă a luat vreodată vreun 9 la școală. Premiantă mereu. Niciodată mama ei nu i-a spus că este mândră de ea. Nu a învățat vreodată de plăcere ci doar să îi atragă atenția mamei…pentru care nici acum, nu este suficient de bună.

Am ales pentru copiii mei o grădiniță fără serbări și fără coronite. Și școala unde vor merge o urmăresc să fie la fel de echilibrată atunci când copiii vor termina anul școlar.
Am auzit chiar că există școli unde toți copiii primesc coronite de același fel indiferent de rezultate, doar pentru că au absolvit. Mi se pare tare frumos pentru cei care s-au gândit la asta.

Citiți ce spune un psiholog despre note.

Pentru mine….copiii mei sunt cele mai frumoase flori iar coronite vor purta pentru că există, alt motiv nu îmi trebuie!

Voi ce amintiri aveți din școală?

Multă grijă și iubire!

PS: poza este preluată de pe pagina de facebook Boutique D’emotions, unde cât de curând îi voi comanda Mariei o coronița pentru a ști cât o iubesc😉

Mesajele voastre