E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

Grocery shopping with kids min - E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

3 ani și jumătate soțul meu venea de la serviciu, se oprea la supermarket și făcea cumpărăturile pentru casă, după lista trimisă de mine.

Apoape zilnic, pentru că mereu uitam ceva… Mi-a zis de dulce de multe ori, dar având o singură mașină, nu aveam cum să merg eu ziua.

De ziua mea, simpaticul meu soț a decis că sunt ‘suficient de mare’ încât să îmi ia cadou mașina visurilor mele. Uite așa, am prins aripi și LIBERTATE a scris pe mine! Zilnic îmi fac drum ‘oriunde’ cu tot cu copii să plecăm pe undeva.

20180416 165025 min - E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

Săptămâna trecută am fost la piață de 2 ori, de 3 ori în supermarket, de 2 ori într-un hipermarket și de 2 ori într-un mare magazin de scule și unelte pentru a cumpara ce ne trebuie pentru grădină.

Nu este întotdeauna amuzant pentru cei din jur când văd o mamă cu copii, deși ai mei sunt tare cuminți și stau liniștiți la cozi, fără să țipe sau să dea din picioare.

Ei bine, într-una din zilele în care am fost în magazinul de unelte am prins o mare coadă, plină de bărbați.

Noi aveam în mână 5 balamale de pus la ușă (mici de 3 cm) și o pungă cu câteva cuie care deja aveau bonul de cod pe ele (adică nu trebuiau numărate sau ceva).

În fața și în spatele meu, cum am spus, plin de bărbați. Toți aveau coșuri și cărucioare cu flori, unelte, țevi, vopsele etc.

Stăm ce stăm la coadă (nu există casă prioritară aici, nu că ar face vreo diferență, că am fost în magazine cu astfel de așa zise case prioritare și degeaba), se apropia ora de masă și somn și Maria începe: ‘Mami mi-e foame’. Îi răspund încet că mai avem puțin și ajungem în mașină. După 5 minute iar o aud ‘Mami îmi e somn’. Nu apuc să zic ceva că domnul din spatele meu îmi spune: ‘Ce să îți fac cucoană dacă ți-ai luat copiii la cumpărături? E treaba ta!’

Recunosc că m-am blocat. Maria nu țipa și nu făcea urât când îmi spunea asta. Eu nu strigasem că sunt singură cu doi copii și NU am cerut întîietate. Stăteam toți 3 liniștiți la coadă si nu făceam scandal.

Ce treabă avea acest domn să îmi spună asta?

Nu mai am așteptări de mult în magazine să existe respect și să aibă grijă de clienții ca noi sau de la oameni în general cum sunt femeile însărcinate sau cu copii sau mai grav persoane în vârstă sau cu handicap.

Am dat și peste excepții. Au fost câteva cazuri de oameni extraordinari. Dar puțini. Prea puțini.

Știu că au mai scris și alții, scriu și eu și poate dacă distribuiți suficient de mult articolul ajunge și la urechile directorilor de magazine care VOR FACE ceva și pentru acest segment de cumpărători total ignorat de cei din jur.

Cireasa de pe tort a fost când am ajuns la casă și doamna casieră m-a luat la rost că de ce nu i-am lăsat pe cei mici acasă și ‘ii chinui’ prin magazine….

Am vrut să îi spun că picii au fost foarte fericiți să vină și să o ajute pe mami, că este un antrenament bun pentru ei și că ‘chinuiala’ lor vine de la faptul că după ce s-au plimbat 10 minute în tot magazinul, au stat jumătate de oră la coadă!

#ProvocareaCM

Provocarea de săptămâna aceasta din Campionatul de mămicie este: CUMPĂRĂTURI

Provocarea de săptămâna aceasta este mergeți la cumpărături cu picii și să îmi trimiteți impresii și poze cu voi în formularul de AICI.

Provocarea este valabilă până miercuri, ora 19.00.
Premiul acestei săptămâni este mokoFUN și constă într-o Salopetă unisex CHARCOAL, realizată din bumbac 100% cu bretele ajustabile și buzunare. Este potrivită pentru orice activitate a copilului acasă, la grădiniță sau la locul de joacă.

IMG 20180416 WA0002 min 1 - E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

Multă grijă și iubire!

ZS 6 - E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!

Ana Maria

Pe scurt..
Grocery shopping with kids min - E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!
Nume Articol
E treaba ta cucoană că ți-ai luat copiii la cumpărături!
Descriere
Cateodata nu ai alta varianta decat sa iti iei copiii la cumparaturi cu tine. Sau poate chiar vrei sa ii iei sa invete ceva.
Autor
Despre
Zâna Scutecel
Logo

Comentarii

Comentarii