Rulouri cu aluat de cozonac

FB IMG 1523475932814 - Rulouri cu aluat de cozonac

De-a lungul timpului am încercat câteva rețete de cozonac. Încă nu am găsit-o pe cea perfectă. Să fiu sinceră, nu am găsit cozonacul perfect, dar poate sunt eu de vină…

Anul trecut am făcut pentru prima oară aceste rulouri și mi-au plăcut tare mult. Sunt minunate așa cum sunt, cu lapte sau cu iaurt. De câte ori am mai făcut această rețetă nu prinde 24 de ore, deci nu știu cum se păstrează mai mult timp. Dar merită să o faceți!

Ce vă trebuie?

250 ml lapte; drojdie uscata 1 pliculet; 130 g unt topit și răcit; 3 ouă mari; 600g faină 650; 5 linguri miere de mană

FB IMG 1523475936190 - Rulouri cu aluat de cozonac

Pentru umplutură:

400 gr nucă (măcinată); 5 linguri miere de mană; scorțișoară jumătate de linguriță.

Cum facem aluatul:

Într-un vas amestecăm laptele călduț, o lingură miere și drojdia până când drojdia este dizolvată. O lăsăm 10-15 minute într-un loc călduț.

Mixăm bine ouăle cu untul topit și răcit apoi adăugăm restul de miere, drojdia și făina (un pic câte un pic). Frământăm până avem un aluat suplu, elastic și foarte bine legat.

Mutăm aluatul pe planseta pudrata cu făină, îl mai frământăm un minut de mână, apoi formăm o bilă de aluat. Așezăm bila într-un vas curat, acoperin vasul cu folie alimentara și lăsăm la dospit 2 ore.

Până cand e gata facem crema:

Amestecăm bine nucile cu mierea și scorțișoară până devine o cremă groasă.

Întindem aluatul și tăiem forme de triunghi. Umplem cu cremă și rulam.

20180411 122625 - Rulouri cu aluat de cozonac

Așezăm în tava tapetata cu foaie de copt și unsă cu unt (a mea a fost în formă de pătrat) rulourile la 2 cm distanță unul de altul și lăsăm la dospit pentru încă o jumătate de oră. Ungem rulourile cu un ou bătut, lapte și miere.

Dăm tava cu rulourile la cuptorul încins la 180°C. Coacem 30-35 minute până când rulourile sunt rumenite apoi acopeim tava cu folie de aluminiu și coacem alte 25-30 minute sau până facem testul scobitorii.

Este foarte important să acoperim tava cu folie de aluminiu, pentru ca rulourile să fie bine coapte la interior, fără a se arde la suprafața.

Poftă bună!

Multă grijă și iubire!

ana profil - Rulouri cu aluat de cozonac

Ana Maria

Pe scurt..
FB IMG 1523475932814 - Rulouri cu aluat de cozonac
Nume Articol
Rulouri cu aluat de cozonac
Descriere
Daca nu ati apucat sa faceti pana acum cozonac va invit sa incercati aceasta reteta simpla si rapida dar mai ales sanatoasa.
Autor
Despre
Zâna Scutecel
Logo

Comentarii

Comentarii