Școala NU îți educă copilul!

Cei mai mulți părinți se plâng că cel mai greu este să îți crești copilul până ajunge la grădiniță și apoi la școală. După e floare la ureche, în definitiv din acel moment școala este ‘de vină’ pentru tot ce se întâmplă cu el.

Școala NU educă!

Școala și implicit grădinița sunt doar o prelungire a educației de acasă.

Grădinița și școala sunt responsabile doar de la un anumit punct și vor merge în aceași direcție cu educația primită acasă dacă…. o alegeți bine.

Nu școala îți învăța copilul să aibă răbdarea de a sta în bancă, ci activitățile pe care le face părintele cu acesta. Nu la școală învăța să mănânce sănătos ci va lua cu el pachetul și învățămintele atâtor mese petrecute în familie. Nu școala îl învață respectul ci va respecta bagajul cu care vine copilul.

Școala continuă munca părintelui!

Despre cât de greu mi-a fost să aleg grădinița copiilor mei și faptul că am vizitat 7 grădinițe pentru asta v-am scris AICI.
Am avut o listă lungă de puncte care trebuiau respectate. Am avut momente când am crezut că nu o voi găsi și am luat în calcul să fac homeschooling cu ei, dar nu mă simțeam suficient de pregătită pentru asta. Deși încă nu am început grădinița cu picii deja mă gândesc cu groază la școală.

Ce știu că este recomandat de psihologi este ca educația de acasă, grădinița și școala să meargă mână-n mână cu același tip de educație pentru o stabilitate emoțională a copilului.

Ce înseamnă asta mai exact?

Pasul 1. Tu hotărăști și decizi cum vrei să îți educi copilul, care sunt principiile pe care vrei să le urmezi și regulile de bază pentru asta

Pasul 2. Cauți grădinița care să urmeze fix același tip de educație ca și acasă, altfel copilul inevitabil va fi bulversat și nu va ști pe cine să asculte.

(Dacă acasă nu mergeți pe varianta de educație cu pedespe și recompense dar la grădinița da, copilul nu va înțelege de ce acasă se poate fără și acolo există acest tip – de aici și un comportament înțeles greșit de către educatoare și întrebarea părinților ‘de ce copilul meu s-a schimbat’, când de fapt nu există nimic schimbat cu el ci la modul de a reacționa a celor din jur).

Pasul 3. Alegerea școlii este pasul cel mai important din acest drum.

Specialiștii recomandă ca atunci când copilul începe o grădiniță privată să continue școala tot în sistem privat, altfel cel mai bine pentru adaptarea lui este să înceapă la stat.

Varianta de școală privată nu este o opțiune generală, factorul decizional fiind cel financiar.

Ce am putea face noi ca părinți să schimbăm ceva în sistemul educațional de stat, merg să aflu și vă invit și pe voi la Conferința ‘Educația Modernă – Despre învățare, școală și implicare’ organizată de Parenting Academy în data de 21 Aprilie, începând cu ora 09.00 la hotelul Sheraton București.

Vă puteți rezerva un loc AICI.

Invitații sunt specialiști minunați, oameni pe care abia aștept să îi văd și să îi aud: Profesor Doctor Florian Colceag, Oana Moraru, Violeta Dascălu, Claudia Chiru, Mariana Ulita, Șerban Iosifescu. Evenimentul durează 5 ore și va fi moderat minunat de către Ioana Chicet-Macoveciuc (Prințesa Urbană).

Cu cine mă văd în sală?

Multă grijă și iubire!

Mesajele voastre