alaptatul, alaptat, furia laptelui, consultant alaptare, angorjare sani, intarcare, furia laptelui, pompa de san, lapte de mama, alapteaza, alapta, alaptare, alaptarii, lapte de mama

3 sfaturi care pot ajuta la o intarcare blandă

Laptele matern este ‘alimentul magic’ și cea mai bună hrană pentru micuții noștri. Există un atașament special care se crează între mama și copilul alăptat, iar pentru o intarcare blanda trebuie sa ne pregatim cu mare atentie.

Recomandarea OMS-ului este ca un copil să fie alaptat la cerere, timp cât mai îndelungat (dar aici doar MAMA decide și doar pentru COPILUL EI cât înseamnă asta și când dorește să întarce).

Nu există cel mai bun sau cel mai prost moment de intarcareși nimeni nu ar trebui judecat pentru alegerile pe care le face.

Sunt cazuri în care mama se desprinde greu dar în cele mai multe cazuri copilul este cel care este cel mai afectat.
Indiferent de motivele care o fac pe mamă să își dorească înțărcaea copilului, cel mai bine este să o facă în timp (poate dura de la câteva zile la câteva luni) și să fie cu multă blândețe, răbdare și iubire astfel încât copilul să nu se simtă singur sau să fie afectat emoțional.

Vă propun 3 metode care vă pot ajuta, atunci când decideți sa va ocupati de intarcare:

1. Elimină câte o masă la câteva zile

Începe prin a amâna și apoi a elimina mesele de peste zi, apoi cele de noapte, dar pe rând.
În cele mai multe cazuri de intarcare, aceasta se face ‘forțat’, trecând de la nevoia împlinită ‘la cerere’ a alaptării, oricând și oriunde, la ‘nu mai ai voie deloc’, lucru care nu face altceva decât să îl facă să se simtă singur și neiubit.
Copilul alăptat nu cere la sân doar pentru că îi este foame, ci îi împlinește multe dintre nevoile emoționale (frică, somn, supărare, oboseala, nevoia de a se simți în siguranță etc.)

2. Nu îl refuza, dar nu îi mai oferi din propie inițiativă
Sunt multe momente când mama oferă copilului sânul atunci când își dorește să îl liniștească (indiferent de motiv). Oferiți-i în schimb îmbrățișari, plimbări sau îndepliniți-i chiar acea nevoie pe care o cere, dar fără a-i oferi sânul.

Totuși, Nu îl refuzați atunci când cerința lui este chiar sânul.

3. Găsește-i alimentele favorite (mai ales după vârsta de un an).
Implică-l în prepararea lor, cumpărarea lor și descoperiți împreună gustul alimentelor sănătoase dar și gustoase.

Vă pot ajuta și experiențele colegelor mele, care au trecut prin intarcarecu multă blândețe și înțelegere de intarcare.

Ruxandra Luca povesteste despre cum l-a întărcat blând și cu răbdare pe Aris și puteți citi toată povestea AICI.

Cristina Buja povestește cum s-a ocupat de intarcare David în jur de 2 ani pentru că se întorcea la muncă și puteți citi AICI.

Elena Munteanu a povestit despre intarcare cu Sebi și găsiți toată povestea AICI.

Sofia Frunză a povestit și ea despre experiența întărcării lui Damian despre care puteți citi AICI.

Marina Bliderișanu a povestit și ea despre experiența prin care a trecut cu fetița la 2 ani și 8 luni și găsiți toată povestea AICI.

Deși pare greu, nu este imposibil. Primul pas l-ați făcut: ați căutat informații care să vă ajute să o faceți cât mai blând pentru copilul vostru!

Multă grijă și iubire!

Referințe:

BabyCentre: https://www.babycentre.co.uk/a3272/how-should-i-stop-breastfeeding

HuffingtonPost: https://m.huffingtonpost.co.uk/vanessa-christie/how-to-stop-breastfeeding_b_15020634.html

Mesajele voastre