Bunatatea imparte bunatate

Belive good things are coming 1200x564 min - Bunatatea imparte bunatate

Trecem prin viata uitand de multe ori sa aducem o vorba buna celor de langa noi. O vorba buna si un gand pozitiv nu costa nimic, dar poate imbogati viata unui om.

E mai usor sa ne concentram pe lucrurile negative ale persoanelor cu care ne intalnim, dar e atat de simplu sa ii facem sa zambeasca. Traim intr-o lume in care sa fii hater e la moda si e mult mai usor. Sa judeci, sa arunci cu noroi, sa jignesti. Dar ce iti face acest comportament asupra propriei tale persoane?
Ce faci cand devii parinte? Ce va invata copilul de la tine cand tu ii vei spune sa se poarte frumos cu colega de banca dar pe tine te va auzi cum o jignesti pe vecina?

Cand ati raspuns ultima oara unei rautati zambind si oferind la schimb o vorba buna?

De cand eram mica vedeam doar binele din oameni. Apoi a venit viata… viata care m-a facut sa sufar, sa cad, sa o iau de la capat si sa uit pentru o perioada de timp de frumosul din oameni.

De ceva vreme mi-am adus aminte ce mi-au scris colegii de scoala si liceu pe caietele pe care ni le imparteam prin clase: Sa nu ma schimb, sa nu imi schimb bucuria de a imparti o vorba buna. Asa ca, am intors foaia vietii si daruiesc vorbe bune celor dragi sau celor mai putin ingaduitori cu mine.

Ce-am observat de cand fac acest exercitiu?

Ma incarc de energie pozitiva si ca desi transmit o vorba buna celui de langa mine, de fapt ma incarc eu cu emotia cu care el o primeste. Incercati si voi acest exercitiu pentru o zi, o saptamana, o luna si vedeti ce schimbari va va aduce.

Viata e e un pic mai frumoasa cand oferi un gand bun chiar si unui om care te-a ranit. Viata este mai frumoasa cand zambesti decat daca stai incruntat. Viata este mai frumoasa daca oferi o floare fara sa te astepti la un ‘multumesc’. Viata e mai frumoasa cand imbratisezi decat atunci cand respingi. Viata e mai frumoasa atunci cand privesti picatura din pahar decat golul ramas.

Faceti curatenie in gandurile voastre, aruncati la cos toate gandurile negre si imbratisati frumosul. Viata vi se va schimba cand veti inceta sa mai criticati si mai ales sa va criticati.

Criticati nu veti fi niciodata de oameni mai buni ca voi. Cei care va critica isi vad de fapt propriile greseli si frustrari.

Rautatea te poate face nefericit. Alege lumina si nu intunericul. Nu exista oameni rai, ci doar oameni raniti? Alegeti sa va bandajati si sa va vindecati cu vorbe bune. Viata va fi un pic mai frumoasa! Fiti bun cu voi si cu ceilalti

Multa grija si iubire!

printfriendly pdf email button md - Bunatatea imparte bunatate

Comentarii

Comentarii

Nu rata articolele noi!
Inscrie-te la newsletter
Primeste in fiecare dimineata articolele
ca sa ai ce citi la cafea!

Iti poti sterge adresa oricand! Incearca!
close-link