Luati loc, va rog!

Si auzi simplu: Luati loc, va rog..

Alexandru s-a nascut la 34 de saptamani si 3 zile. Eram in pericol de a se rupe uterul si asa a ajuns mai devreme pe lume. 10 zile a stat in terapie intensiva. Prima oara cand l-am vazut era intubat, plin de fire si ace. Era micut, tare micut si tot ce vroiam sa fac era sa il tin in brate. Tot ce vroiam si nu aveam voie sa fac.. Proaspat operata de cezariana stateam pe un scaun langa incubatorul lui micut.

Un scaun pe care pe cat de mult il iubeam pe atat de mult il uram! Il iubeam pentru ca ma aducea la el si il uram pentru ca nu il puteam lua acasa.

Cand am vazut prima oara video-ul de campanie al celor de la MagicHome, l-am oprit dupa primul ‘Luati loc’. Am plans fara sa ma mai pot uita pana la sfarsit. Greu am reusit sa ma uit pana la capat fara sa imi aduc aminte de scaunulpe care am stat.

Aseara la ora 21.00 am stat din nou pe scaun, scaunul de la MagicHome. M-am gandit si razgandit daca sa ma inscriu, daca sunt capabila sa stau pe acel scaun fara sa plang in tot acest timp.

Am decis ca eu stau o ora, pentru parintii care nu stiu cat timp au de stat. Eu am copiii bine, acasa, iar ei nu! Eu fac atat de putin pentru ei..

Inteleg ca nu toata lumea poate veni sa se aseze aici. Nu toata lumea poate. Am prietene care mi-ai spus ca nu se simt capabile sufleteste sa faca asta. Nu este usor deloc. Sentimentele care te incearca cand intri in aceasta camera sunt de nedescris. Nu ai cum sa pleci la fel! Am plecat incarcata de tot felul de emotii. Acel DE CE pe care ni-l punem cu totii, pentru ca nu am inteles niciodata de ce copiii pleaca mai devreme sus. Furie pe sistemul de sanatate romanesc. Neputinta fata de acei parinti, pentru ca nu pot face mai mult. Durere, o infinita durere pentru copiii care nu mai sunt, care ar fi putut avea vieti, ar fi putut deveni adulti frumosi…ar fi putut..

Cancerul este o boala prea grea, prea urata pentru a putea fi indurata de oricine, dar mai ales de un copil. Fundatia MagicCamp face minuni pentru acesti copii. Puteti vedea AICI despre ce este vorba.

Nu poti fi parinte si sa ramai indiferent la aceasta campanie. Nu ai cum! Trimite MAGIC la 8844 pentru ei. Este atat de putin dar atat de mult pentru ei! Cu banii stransi Fundatia MagicHome va construi o casa pentru parintii copiilor internati la Spitalul Oncologic din Bucuresti. O casa langa spital pentru ca parintii sa aiba un loc unde sa se poata intinde, sa se spele, sa se schimbe, sa manance, unde viata lor sa fie mai un pic mai usoara pentru a le putea fi aproape copiilor lor.

Multa grija si…. (ce ar mai putea fi?)

Mesajele voastre