Cand imi vine sa urlu..

Noi femeile suntem obisnuite sa tinem totul in noi, sa strangem greutatile, sa adunam furtunile si sa le pastram, Dumnezeu stie pentru ce. La un moment dat, cand ne asteptam mai putin furtuna se dezlantuie. Sunt ca norii negri care se adună si se tot aduna pana vine vijelia.

Ce variante avem sa aerisim acesti ‘nori negri‘ si sa nu ii lasam sa se adune?
Cate-un ‘sac de box’ personal. Cand scoti toate sentimentele negative, frustrarile acumulate de pe peste zi sau mai mult timp, toate intrebarile pe care nu ai curaj sa le pui, toate lacrimile pe care nu ai timp sa le versi, se lasa pacea, linistea si ‘faci loc’ sa duci altele..

Ce variante va propun la ‘sacul de box‘:

1. Sa vorbesti cu un specialist. Asta este varianta ideala in care toate am avea si timp si bani sa mergem la terapie macar o data pe saptamana sau luna. Adevarul e ca, daca nu exista probleme serioase, nu ai nevoie de terapie specializata, poti investi in tine si sa-ti cumperi carti de autocunoastere sau sa mergi la cursuri pentru femei pe diferite teme.

2. Sa ai o prietena care sa te asculte ori de cate ori ai nevoie. De avut de poate sa o ai, dar pentru cat timp? Cine sta sa-ti asculte vaicareala de copii, sot si casa pentru mult timp? Se poate sa le aiba si ea pe ale ei sau din contra, prietena ta sa fie singura si atunci sa nu-ti inteleaga suferintele.

3. Scrie o scrisoare. Unul din lucrurile recomandate de un terapeut este sa scrii scrisori sau sa tii un jurnal. Scrisul in sine este terapie.

4. Vorbeste cu sotul. El este sau ar trebui sa fie confidentul vostru. Doar ca, sa nu uitam ca este barbat si multe lucruri nu le poate intelege, oricat de mult si-ar dori (sau problema este fix despre el).

5. Trimite un mail! E varianta scrisului mai moderna. Recunosc ca eu nu mai scriu de mult scrisori si nici jurnal nu am tinut din liceu. Asa ca varianta cu trimis un mail este varianta mea preferata.
Cui sa trimiti mailul? Pentru asta am va scriu despre o adresa noua de mail unde va indemn sa va scrieti toate frustrarile si greutatile pe care le aveti.

Va propun sa sa scrieti in titlul mailului ce ajutor aveti nevoie: 1. doar de ascultare (in care nu va doriti nici un raspuns, ci doar sa va descarcati sufletul); 2. Vrei un sfat, un indemn, un semn si 3. Vreti sfatul unui specialist (aici voi cere sfatul unui medic specialist in functie de problema avuta).
Adresa de mail la care va astept toate gandurile este: [email protected]

Nu esti singura niciodata si oricand ai nevoie ajutor vei primi. Primesc multe mesaje de la voi cu intrebari, cu lucruri pe care le aveti pe suflet. Mi-am dorit sa va ajut un pic mai mult, tocmai de aceea si necesitatea acestei adrese de mail. Va rog sa distribuiti articolul pentru a ajuta cat mai multe mamici care au mare nevoie de ajutor si nu au cui il cere.

Multa grija si iubire!

Mesajele voastre