6183349413 7aa804a75b b - Cand vii de departe si decizi sa ramai

Cand vii de departe si decizi sa ramai

Acum 7 ani am avut un moment greu de trecut prin viata, moment prin care sper sa nu treceti vreodata. Simteam ca ma voi prabusi si voi intra intr-o crunta depresie, motivul fiind unul ‘normal’ in zilele noastre: divortasem. Da, acum 7 ani am mai fost o data casatorita, gresit, dar se intampla, cand nu-ti alegi bine partenerul.
Ei bine atunci am simtit ca viata se termina si ca niciodata nu voi mai reusi sa iubesc pe cineva (viata asta cum e ea, mi-a aratat dupa 3 ani de fapt ce este cu adevarat iubirea si ce este cu adevarat fericirea), dar despre asta poate va voi povesti alta data.
In dorinta mea de a-mi gasi pacea sufleteasca si de a nu ma lasa sa cad intr-un abis, l-am gasit pe parintele Ioan, adevaratul lui nume fiind John Downey, un american venit in Romania si care a decis sa ramana aici.
Intrand intr-o dupa masa aici, intamplator era slujba (sau intamplator pentru mine) si am ramas sa ascult putin. Mi-a placut vocea calda a parintelui si modul modest in care vorbea cu lumea. Am decis sa vin sa vorbesc cu dansul si ma bucur ca sfaturile dansului m-au ajutat foarte mult atunci.

Cine este parintele Ioan?

A venit in Romania acum 15 ani. Aici a devenit preot ortodox si aici l-a cunoscut mai bine pe Dumnezeu. A urmat Facultatea de Teologie de la Bucuresti, dupa ce a cunoscut la muntele Athos mai multi preoti calugari romani care i-au lasat o impresie foarte buna si datorita lor si-a dorit sa cunoasca tara.
A ramas in tara datorita sotiei lui romance care nu si-a dorit sa se stabilesca in America. Are doi baieti si ii este dor de casa de multe ori. Dar acum ‘acasa’ este Romania. Viseaza ca intr-o zi sa slujeasca intr-un sat de munte, nefiind un om caruia sa ii placa orasul.  Pe parintele Ioan il gasiti la Biserica Rusa, aproape de Piata Universitatii (strada Ion Ghica, nr 3).
unnamed 3 - Cand vii de departe si decizi sa ramai
Mai multe despre parinte puteti citi AICI
Multa grija si iubire!

Mesajele voastre