Cand vii de departe si decizi sa ramai

Acum 7 ani am avut un moment greu de trecut prin viata, moment prin care sper sa nu treceti vreodata. Simteam ca ma voi prabusi si voi intra intr-o crunta depresie, motivul fiind unul ‘normal’ in zilele noastre: divortasem. Da, acum 7 ani am mai fost o data casatorita, gresit, dar se intampla, cand nu-ti alegi bine partenerul.
Ei bine atunci am simtit ca viata se termina si ca niciodata nu voi mai reusi sa iubesc pe cineva (viata asta cum e ea, mi-a aratat dupa 3 ani de fapt ce este cu adevarat iubirea si ce este cu adevarat fericirea), dar despre asta poate va voi povesti alta data.
In dorinta mea de a-mi gasi pacea sufleteasca si de a nu ma lasa sa cad intr-un abis, l-am gasit pe parintele Ioan, adevaratul lui nume fiind John Downey, un american venit in Romania si care a decis sa ramana aici.
Intrand intr-o dupa masa aici, intamplator era slujba (sau intamplator pentru mine) si am ramas sa ascult putin. Mi-a placut vocea calda a parintelui si modul modest in care vorbea cu lumea. Am decis sa vin sa vorbesc cu dansul si ma bucur ca sfaturile dansului m-au ajutat foarte mult atunci.

Cine este parintele Ioan?

A venit in Romania acum 15 ani. Aici a devenit preot ortodox si aici l-a cunoscut mai bine pe Dumnezeu. A urmat Facultatea de Teologie de la Bucuresti, dupa ce a cunoscut la muntele Athos mai multi preoti calugari romani care i-au lasat o impresie foarte buna si datorita lor si-a dorit sa cunoasca tara.
A ramas in tara datorita sotiei lui romance care nu si-a dorit sa se stabilesca in America. Are doi baieti si ii este dor de casa de multe ori. Dar acum ‘acasa’ este Romania. Viseaza ca intr-o zi sa slujeasca intr-un sat de munte, nefiind un om caruia sa ii placa orasul.  Pe parintele Ioan il gasiti la Biserica Rusa, aproape de Piata Universitatii (strada Ion Ghica, nr 3).
Mai multe despre parinte puteti citi AICI
Multa grija si iubire!

Mesajele voastre