Când soția ar trebui să fie supusă soțului?

‘A te supune soțului nu înseamnă a-i admite toate mojiciille. Datoriile şi obligaţiile relaţiei conjugale sunt reciproce şi întru totul egale. Soţul şi soţia exercită funcţiuni diferite în sânul familiei. A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale. Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte.’ – Părintele Necula, sursa revista Avantaje.

E duminică și mi-aș dori să înțelegem mai bine rolul familiei și prin prisma unui preot. Despre Părintele Necula am auzit de la fratele meu. Încă nu îl cunosc personal, dar sper să ajung într-o zi să am marea bucurie de a o face. Este unul dintre cei mai apreciați preoți, datorită modului jovial cu care dezbate orice subiect.

‘Copilul nu e bară de sudură!’

Ce spune cuplurilor care se ceartă? ‘Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură.’

Este femeia egală bărbatului?

‘Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului.’; ‘În viaţa de familie, este bine să fiți echilibraţi. Să nu credeţi că cineva poate înlocui pe altcineva.’ – Părintele Necula, Iubirea care ne urneşte, ediţia a II-a, Editura Agnos, Sibiu, 2015, p. 27)

Ce este diferit la Părintele Conferențiar Doctor Necula și de ce ar trebui să îl cunoașteți?

Nu am suficient spațiu pe blog să vă dau motive, dar pe scurt vă spun că este un om blând care știe să vorbească pe limba copiilor și a tinerilor, care nu judecă și nu condamnă pe nimeni după aspect sau modul de a-și trăi viața și care știe că în biserică în special păcătoși ar trebui să intre și să îl caute pe Dumnezeu.

Vorbește cu multă blândețe și haz câteodată, astfel încât discuțiile cu el sunt foarte plăcute. Și dacă te ceartă o face într-un mod frumos, în care omul să se simtă rușinat de ce a făcut, nu de cine îi spune că a greșit.

Dacă doriți să îl cunoașteți personal pe părinte, îl puteți găsi la facultatea de teologie din Sibiu unde este cadru didactic iar părintele acceptă  cu bucurie orice vizită.

Părintele Necula transmite un mesaj foarte clar pentru părinți: ‘Cu bătaia nu faci raiul!’. Așa că luați aminte părinți data viitoare când vreți să ridicați mâna la copilul vostru. Nici preotul nu este de acord cu asta!

A scris cărți pentru copii și tineret pe care le găsiți la librăria Sofia sau le puteți lua de pe net http://www.librariaortodoxia.ro/search/necula/

Eu vă recomand cu drag: ‘Călutul lui Dumnezeu – povestiri’ (povești pentru copii); ‘Marcelino, o minune de băiețel ’; ‘Creștinism de vacanță’ (bun pentru părinți); ‘Iubirea care ne unește’; ‘Ogorul cu îngeri’; ‘Pe cine incomodează ora de religie’; ‘Creștin de ocazie’;

Îl puteți asculta și pe youtube cu multe sfaturi și povești și îl găsiți și pe pagina de facebook Părintele Necula.

O zi binecuvântată și să vă fie de folos!

Multă grijă și iubire!

Mesajele voastre